• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

İkametini Taşıyan Öğrenciye 50 TL Destek

İkametini Taşıyan Öğrenciye 50 TL Destek
Tokat Belediyesi ikametini kente taşıyan üniversite öğrencilerine 50 TL destek verecek.

Tokat Belediyesi ikametini kente taşıyan üniversite öğrencilerine 50 TL destek verecek.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, şehrin İller Bankası'ndan hak ettiği desteği alabilmesi için "Tokat'ta yaşıyorum, ikametimi buraya taşıyorum" sloganıyla çalışma başlattı. Tokat'ta yaşayan tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Başkan Eroğlu, 137 bin civarında olan kent merkezinin asıl nüfusunun 150 bin civarında olduğunu verdikleri hizmetlerden anlaşıldığını ifade ederek, "Tokat merkezde yaşayan ama ikametini kendi köyüne ilçesine götürenler olduğu gibi nüfusu başka yerde olup bu arada yaşayanlar var. Bunların birçoğu da üniversite öğrencilerimiz. İlçe veya köyünün nüfusunu artırmak için nüfusunu aldırıp sayım sonrası getiren var. Burada yaşanıyorsa ve biz bu insanlara belediye hizmeti veriyorsak yada diğer kurumlarımız farklı hizmetler veriyorsa doğal olan insanın yaşadığı yerde ikameti olmasıdır. Bu işlerin cezası da var, farklı beyan bulundurmanın yaptırımları var. İnsanlarımızın bu tür yaptırımlarla karşılaşmamaları için hem de şehrine değer vermesi açısından böyle bir çalışma başlattık. İnşallah Tokat'ımızın asıl reel nüfusuna yakın bir nüfusu elde ederiz. Nüfusun Belediyemize ciddi katkısı var. Biz devletten vergi oranına göre para alıyoruz, ortalama bir kişinin 400-500 TL'ye yakın bir getirisi var. Özellikle üniversite öğrencilerimize bilgilendirme amaçlı bir takım çalışmalar başlattık. En azından ikinci ikamet olarak Tokat'a taşımalarını isteyeceğiz. Biz şehrimizin büyümesini istiyoruz nüfusuyla tarihiyle, kültürüyle büyüsün istiyoruz. Tüm değerli hemşehrilerimize rica ediyorum bu konu da duyarlı olsunlar" dedi.

Tokat'ta yaşayanların ikametlerini başka yere götürmemesi ricasında bulunan Başkan Eroğlu, "İkametimizi nerede yaşıyorsak oraya götürelim. Yoksa bizler aykırı bir beyan veya olmadığı şekli ile bir nüfus yapalım istemiyoruz. Yani biz burada yaşamadığınız halde nüfusunuzu buraya getirin demiyoruz. Reel neyse aynısını talep ediyoruz hemşehrilerimizden. 31 Aralık 2015 tarihine kadar Tokat'ta yaşayan başka iller, ilçeler ve köylerde ikameti olanların kayıtlarını taşıması gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Eroğlu, ayrıca ikametini Tokat'a getiren öğrencilere de destek anlamında çalışmaları olduğunu belirterek, "Üniversite öğrencilerimize hem katkı olsun hem de teşvik olsun diye eğer ikameti Tokat'ta değilse ikametini Tokat yaptıran her öğrenci kardeşimize belediye olarak 50 TL öğrenci yardımı adı altında bir yardım yapacağımızı ifade etmiş olayım. Yani yeter ki ikametlerini getirip öğrenci olduklarına dair belgeyi bize sunsunlar. Biz onlara bir defaya mahsus 50 TL yardım da bulunacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim