• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İka, 2016 Yılı Mali Destek Programını Tanıtıldı

İka, 2016 Yılı Mali Destek Programını Tanıtıldı
Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı desteklerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2016 proje teklif çağrısı bilgilendirme toplantısı Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda gerçekleştirildi. "GAP Bölgesinde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Destekleri" konusunda uzmanlar tarafından bilgi verildi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı program yönetim birimi uzmanları Yusuf Cem Yaman ve Abdulmenap Ertaş tarafından yapılan sunumda, programın içeriği, proje hazırlarken dikkat edilmesi gereken hususlar ve mali kaynaklar konuları hakkında bilgiler verildi.

Abdulmenap Ertaş konuşmasında, "Proje Güneydoğu Anadolu Bölgesi için 2007 yılında hazırlanmış olan Rekabet Gündeminin ana vizyonu ile uyumlu olarak, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin sürdürülebilir ve sosyal olarak eşitlikçi bir şekilde kalkınmasına, enerji verimliliği uygulamaları ve yenilenebilir enerjinin daha yaygın kullanımı yoluyla katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bölgemizde yer alan İpekyolu, Karacadağ ve Dicle Kalkınma Ajansları ile işbirliğinde, sanayi işletmelerinin enerji maliyetlerinin verimlilik artırıcı tedbirlerin uygulanması yoluyla düşürülerek, işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının Bölge sathında yaygınlaştırılmasına katkı sunmak amacıyla GAP Bölgesinde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programını uygulayacak. Program kapsamında Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta KOBİ'lere verilecek 9 milyon Türk Lirası hibeyle endüstriyel enerji verimliliğini artıran tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanmasına yönelik faaliyetler desteklenecek" şeklinde konuştu.

2016 yılı Mali Destek Programlarına son başvuru tarihinin 11 Mayıs 2016 olduğu, daha detaylı bilgiye www.ika.org.tr adresinden ulaşılabilineceği belirtildi.

Katılımın yoğun olduğu toplantıya, oda üyeleri, girişimciler ve girişimci adayları, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile KOBİ'lerin temsilcileri katıldılar. Konuşmaların ardından uzmanlar katılımcıların destek programları hakkındaki sorularını cevapladı.

İka, 2016 Yılı Mali Destek Programını Tanıtıldı

İka, 2016 Yılı Mali Destek Programını Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim