• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

İhtiyaca cevap vermeyen Turgutlu'da hayırsever Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak

İhtiyaca cevap vermeyen Turgutlu'da hayırsever Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak
Bina yetersizliği yüzünden aile sağlığı merkezinin ihtiyaca cevap veremediği Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hayırsever bir işadamı, toplum sağlığı...

Bina yetersizliği yüzünden aile sağlığı merkezinin ihtiyaca cevap veremediği Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hayırsever bir işadamı, toplum sağlığı ve aile sağlığı merkezi yaptıracak. Merkezin protokolü, Manisa Valiliği toplantı salonunda Vali Erdoğan Bektaş, işadamı Reşat Akan, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Taş, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Belediye Başkanı Turgay Şirin arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan Halk Sağlığı Müdürü Tay, Turgutlu'daki toplum sağlığı merkezinde kiralık bir binada hizmet verdiğini söyledi. Hayırsever Akan tarafından yapılacak yeni binayla sıkıntıların çözüleceğini belirten Tay, "Kaymakamlık binasının hemen yanında bu merkezi yapacağız. Bin 800 metrekare kapalı alana sahip merkezin ilk iki katında sekiz hekimlik aile sağlığı merkezi ve diğer iki katında da toplum sağlığı merkezi oluşturulacak. Merkezde aynı zamanda KETEM, obezite danışma merkezi, sigara bırakma polikliniği gibi bütün hizmetlerin verildiği alanlar oluşturulacak. Belediyemi zde çevre düzenlemesini yapacak." dedi.

Başkan Şirin ise, "Buna Turgutlulu bir hemşehrimizin vesile olması, bizleri ayrıca mutlu etti, çünkü halkımız buradan istifade edecek. Hem sağlık anlamında destek alacağız, hem de istihdam noktasında katkı sağlayacak bir tesis olacak. Belediye olarak gereken bütün çalışmaları yaptık. Hayırda hızlı hareket etmeliyiz. Hayırseverimize, desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Sağlık alanında böyle önemli bir hizmet için birarada olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Kaymakam Turan da, "Bizler hizmetkârız. Kasabalılar Turgutlu'ya sahip çıkıyor. Rabbim, hayırlı ve uğurlu eylesin." dedi.

Uzun yıllardır böyle bir yatırım planladığını söyleyen Reşat Akan da şunları kaydetti: "İşadamı olduğumuzdan bazen yoğun oluyoruz. Aklıma yatan şeye anında karar veren bir insanım, çünkü fırsatlar her zaman ele geçmez. Kasabamıza küçük bir hizmet vermekten dolayı da mutluyuz."

Hayırsever işadamına teşekkür eden Vali Bektaş, "Gerçekten bu hayır işleri böyledir. Azıcık tadını alırsanız, bırakamıyorsunuz. Biz her zaman iyiliklerin duyulmasını istiyoruz. Yapılacak merkez, ilçemize hayırlı uğurlu olsun inşallah." dedi.

Bir yılda tamamlanması planlanan binanın 1,5 milyon liraya mal olacağı, aile sağlığı kısmına "Reşat Akan", toplum sağlığı kısmına eşi "Muzaffer Akan" ismi verileceği bildirildi.

İhtiyaca cevap vermeyen Turgutlu'da hayırsever Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak

İhtiyaca cevap vermeyen Turgutlu'da hayırsever Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak

İhtiyaca cevap vermeyen Turgutlu'da hayırsever Aile Sağlığı Merkezi yaptıracak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim