• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

İhtiyaç Sahibi, Ekmeğini Fırından Ücretsiz Alacak

İhtiyaç Sahibi, Ekmeğini Fırından Ücretsiz Alacak
Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına Emanet Projesi...

Yeşilyurt Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün toplumda daha da kuvvetli hale gelmesi adına Emanet Projesi başlattı. Fırıncılarla işbirliği içerisinde gerçekleştirilen proje kapsamında ihtiyaç sahipleri, fırınlardan ekmeği taze ve ücretsiz olarak alabilecek.

"İyilik Askıda Kalmasın" sloganıyla fırında ekmek alan vatandaşların emanet ekmek bırakabilmesi için dijital bir platform oluşturan Yeşilyurt Belediyesi "Bir Ekmek Eve, Bir Ekmek Askıya Gelsin, İhtiyacı Olan Askıda Alsın" çağrısıyla ihtiyaç sahibi ve bağış yapmak isteyen hayırseveler vatandaşları buluşturuyor. Yeşilyurt ilçesinde faaliyet gösteren 9 fırında başlatılan proje kısa sürede 30 noktada uygulanacak. İhtiyaç sahibi vatandaşların fırınlardan sıcak ekmeği kolayca temin etmesi ve israfı önlemek için başlatılan Askıda Ekmek Projesi'nde Yeşilyurt Belediyesi ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında köprü görevini üstleniyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat beraberinde başkan yardımcıları, İŞGEM Genel Müdürü ve birim müdürleriyle birlikte projeye destek veren fırınlara giderek, emanet uygulamasına ekmek bağışı yaptı.

"HEDEFİMİZ YARDIMLAŞMA VE PAYLAŞMA BİLİNCİNİ CANLI TUTMAK"

Emanet Projesi'yle ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak sıcak ve taze ekmek alabileceklerini ifade eden Polat, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin ilçe sınırlarında bulunan 9 fırında uygulandığını kaydetti. Polat, "Projenin temel amacı yardımlaşma, paylaşma ve bağış yapma bilincinin toplum içerisinde daha fazla yer almasını sağlamak. Maddi durumu yerinde olan hayırsever vatandaşlarımız tarafından ücreti ödenen ekmekler, dijital ekranda gösterilecek, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizde ne kadar ekmeğe ihtiyaç duyuyorsa gelip alabilecek. Bağış yapıldığı zaman ve ihtiyaç sahibi hemşehrilerimiz aldığı anda fırınlara yerleştirdiğimiz dijital ekranda ekmek sayısı görülebilecek. Projemize destek veren Fırıncılar Odamıza, fırın sahiplerimize, muhtarlarımıza ve ekmek bağışında bulunan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ekmek almaya gelen vatandaşlara projeyle ilgili bilgiler veren Polat, 100 adet ekmek bağışında bulundu. Vatandaşlar da yardımlaşma bilincinin canlı tutulması için yapılan projeye destek verdiklerini ifade etti.

İhtiyaç Sahibi, Ekmeğini Fırından Ücretsiz Alacak

İhtiyaç Sahibi, Ekmeğini Fırından Ücretsiz Alacak

İhtiyaç Sahibi, Ekmeğini Fırından Ücretsiz Alacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim