• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İhsanoğlu'na iftar da silah şoku

İhsanoğlu'na iftar da silah şoku
Cumhurbaşkan adayı İhsanoğlu'nun Ayvansaray'da katılacağı iftar yerinde kavga çıktı. Bir el silah sesi duyuldu. Gerginlik üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu iftardan ayrıldı.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Ayvansaray'da katılacağı iftar yemeği öncesi, İhsanoğlu'na yaklaşmak isteyen grup ile koruma polisleri arasında kavga çıktı. Bu sırada, koruma polislerinden biri havaya tek el ateş açtı. Olay üzerine Ekmeleddin İhsanoğlu korumalar eşliğinde, orucunu açmadan iftar sofrasından ayrıldı. 
 
Akşam saatlerine doğru önce Eyüp Sultan Camii'ni ziyaret eden Ekmeleddin İhsanoğlu, daha sonra Ayvansaray'daki Hz. Kaab Türbesi'ni de ziyaret etmek istedi. Ancak türbe görevlileri yerinde olmadığı için, İhsanoğlu ve beraberindekiler MHP İl Başkanlığı'nın düzenlediği sokak iftarına katılmak üzere az ilerideki alana yöneldi. Ekmeleddin İhsanoğlu masaya oturduktan kısa süre sonra ise hemen arkasında kendisine yaklaşmak isteyen bir grup ile koruma polisleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, bir koruma polisi havaya ateş açtı.
 
EKMELEDDİN İHSANOĞLU İFTARI TERK ETTİ
 
Silah sesinin duyulması üzerine, Ekmeleddin İhsanoğlu orucunu açmadan korumalar eşliğinde iftar sofrasından ayrıldı. İhsanoğlu makam aracına doğru yürürken, yanındakilere "Silah sesi nereden çıktı?" diye sordu. Korumalar da, İhsanoğlu'na, "Bizim arkadaşlardan. Diğer arkadaşlar bize saldırdı" diye karşılık verdi. 
 
Ekmeleddin İhsanoğlu, MHP'li yöneticilerin ısrarına rağmen iftar sofrasına dönmedi.
 
MHP İL BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
 
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, İhsanoğlu'nu uğurladıktan sonra olay hakkında gazetecilere açıklama yaptı. Gerginliğin, İhsanoğlu'na sevgi gösterisinde bulunan bir vatandaş ile korumalar arasındaki tartışma sonrası yaşandığını söyleyen Karataş, bu tartışma yaşandığı sırada bazı partililerin de polisle tartıştığını belirtti. Karataş, "Polis ile vatandaşın tartışmasını önlemek isteyen bir teşkilat mensubumuza da çok ağır bir davranışta bulunduğundan dolayı, arkadaşlarımız da polisleri uyardı. Korumaların hem vatandaşa hem teşkilat mensubumuza neden yaptıkları bilinmeyen bir şekilde güç kullanmaları sonucu bir tartışma olmuştur. Tartışma sonucunda da silahını havaya çekerek sıkmıştır. Polis koruması..." dedi.
 
MHP İl Başkanı, silahın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun korumaları tarafından mı, yoksa orada görevli korumalar tarafından mı ateşlendiğini ise bilmediklerini vurguladı.
 
 
 
 
 
İHSANOĞLU YAZILI AÇIKLAMA YAPTI
 
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da daha sonra olayla ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
İhsanoğlu, açıklamasında şunları söyledi:
 
"İstanbul Eyüp'teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kaab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı. Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık. Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı. Hepimize geçmiş olsun. Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum." 


 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim