• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı
Afyonkarahisar İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, patentini aldıkları patiğin ilçenin kültürünü yansıttığını belirterek, "İnsanlarımız artık...

Afyonkarahisar İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, patentini aldıkları patiğin ilçenin kültürünü yansıttığını belirterek, "İnsanlarımız artık patikten para kazanıyorlar. Amacımız profesyonel üretime geçmek. İleriki günlerde Kültür Bakanlığı ile Zafer Kalkınma Ajansına projemizi göndereceğiz" dedi.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde yıllardır patiğin örüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Şaban Çabuk, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Yöresel el sanatlarımız arasında yer alan patik, kadınlarımız tarafından eş, dost, akrabalarına hediye etmek için örüyorlar. Genellikle de patikler gelinlik çağa gelmiş kızlarımızın çeyizlerine koyulur. Patiksiz bir gelin hemen hemen olmaz desek yanlış söylemiş olmayız. Bu aslında var olan kültürümüzün bir parçasıdır. Bu zamana kadar da kimse patiğin marka tescilini, patentini almamış. İlçemize mal olan bu ürünümüzün tescilini alarak, gelecek nesillerimize bırakmak istedik. Artık İhsaniye'mize ve Afyonkarahisar'ımıza hayırlı olsun."

Marka tescilinin ardından ilçede üretilen patiklerin İhsaniye Belediyesi tarafından aldığının altını çizen Çabuk, "Patiklerimiz için güzel paketler bastırdık. Belediyemizi ziyarete gelen herkese günün anısına ilçemizin markası hediye ediyoruz. Ayrıca, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan termal otellerimize, turistik işletmelerimize ve hediyelik eşya satıcılarına bu ürünümüzü gönderiyoruz" dedi.

"SEVDİKLERİNİZE PATİK GÖTÜRÜN"

Afyonkarahisar'dan gelip geçen insanların sevdiklerine lokum, sucuk, kaymak götürdüklerini belirten Başkan Çabuk, "Sloganımız "Sevdiklerinize Patik Götürün'. Artık insanlar şehrimizden geçerken yanlarında İhsaniye patiğini de götürecekler. Bu yolda da başarılı olduğumuza da inanıyorum. Halkımız devamlı olarak patik örerek, belediyemize getiriyor. Belediyemizde gelen patiklerimizi ilgili yerlere gönderiyoruz. Özellikle şehrimizde sirkülasyonun olduğu yerlerde İhsaniye patiğini bulabilir. Giderken sevdiklerine armağan edebilirler" şeklinde konuştu.

İhsaniyelilerin bu işten para kazandığını ifade eden Başkan Çabuk, "İleriki günlerde Zafer Kalkınma Ajansına ve Kültür Bakanlığına dosya göndereceğiz. Patentini aldığımız patiğin üretimini daha profesyonel hale getirmek için çaba harcayacağız. Çünkü çok yoğun bir talep var. İhsaniye patiğini uzun süreçte güzel günler bekliyor" dedi.

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı

İhsaniye "Patiği"ne Patent Alındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim