• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

İhsan Esel’den Suç Duyurusu Açıklaması

İhsan Esel’den Suç Duyurusu Açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, geçtiğimiz gün AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bozüyük İlçe Başkanı İhsan Esel, geçtiğimiz gün AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yapmış oldukları suç duyurusu hakkında basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanı Esel, yaptığı açıklamada, Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatının algı yönetimi oluşturmaya çalıştığını, yapılan başvuruya büyük olasılıkla Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığınca dosyada yetkisizlik kararı verilerek dosyanın yetkili Ankara Başsavcılığına gönderileceğini söyledi. Esel, yaptığı basın açıklamasında, "Yargıya intikal etmiş başvurunun içeriği hakkında herhangi bir değerlendirme yapmayacağız. Yargının önündeki dosya ile ilgili değerlendirme yapılmasına yasa engel olduğu gibi, gerekli savunma ve değerlendirmelerin, en doğru şekilde sayın Genel Başkanımız ve yetkili hukukçularımızla yapılacağına inanıyoruz. Ceza Hukukunun temel kuralı olan ve Hukuk Fakültelerinde ilk öğretilen norm olan kural, suçların işlendiği yer savcılığınca soruşturulacağıdır. Bu kuralın adı da "yerel yetki ya da yer yönünden yetkidir". Siyasi parti İlçe Yönetiminde bulunanların, anılan genel yetki kuralını bildiği öngörülmelidir.

Yapılan başvurunun, Sayın Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'da CHP kurultayındaki söylemleri ile ilgili olduğu ve suç isnadı yerinin Ankara olduğu herkesçe ve bu yetkilerce de bilinmektedir. Başvuru sonucu Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığınca dosyada yetkisizlik kararı verilerek, dosyanın yetkili Ankara Başsavcılığına gönderme kararı verileceği de çok büyük olasılıktır. Yetkisi olmayan ilçemiz Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak basın önünde resim veren AKP İlçe Başkanlığının, bir yerlere yaranmak için mi yoksa bir yerlerden aldıkları talimat ile mi hareket ettikleri kamuoyunun takdirindedir. Bozüyük Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olarak; başvurunun soruşturma yetkilisi olmayan Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığına yapılmasında ki ve başvurunun basın ile kamuoyuna duyurulmasında ki amacın, partimizin yıpratma çabası altında, yargı kullanılarak gündem oluşturarak algı yönetimini sürdürmek olduğunu düşünmekteyiz" dedi.

İlçe Başkanı İhsan Esel'e, açıklaması sırasında belediye meclis üyeleri ve parti yöneticileri eşlik etti.

İhsan Esel’den Suç Duyurusu Açıklaması

İhsan Esel’den Suç Duyurusu Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim