• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İhracatın serüveni kitaba döküldü

İhracatın serüveni kitaba döküldü
İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği, 75 seneye dayanan ihracat öyküsünü kitaba döktü.

İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği, 75 seneye dayanan ihracat öyküsünü kitaba döktü. "İhracatın Öncü Birliği" adı ile yayınlanan 7 bölümlü ve 175 sayfalı kitapta Osmanlı'dan bu yana ihracat serüveni anlatılıyor.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, kitap ile tarihe ışık tutup ihracata katkı sunan aktörlere teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Mete şunları ifade etti:

"Esas kahramanlar, birliğimiz ve ona bağlı ihracat yapan şirketlerimiz. 16 sene evvel katıldığımız ilk fuarda 12 şirkettik. 150 metrekarelik standımız vardı. İhracatımız da 150 milyon dolardı. Şu an 100'lerce şirketimiz fuarlara katılıyor. İhracatımız 2 milyar dolara geldi. 1940'ta hayat bulan birliğimiz şu an 300'e yakın üyesi ile Türkiye'nin en önemli ihracatçılarını bünyesinde barındırıyor. Sektör gerek üretim gerekse ihracat bağlamında ülke ekonomisinin dinamolarından biri oldu. Sektör, 200 ülkeye ihracat yapıyor, dünyanın önemli bölgelerine açılıyor. 75 senelik birikim ile dünyaya açılmaya ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz.

Biz her türlü sorunu aşabileceğimiz gibi diğer birliklerden de bizi en önemli ayrıştıran yanımızı ortaya koymuş olacağız. Hem Türkiye ekonomisi hem de ihracatçımıza katkı yapmaya devam edeceğiz. 75'inci senemizi kutluyor olmak bize gurur veriyor. Ne kadar köklü ve büyük bir yapıda olduğumuzu bir defa daha ortaya koymuş oluyoruz. Nasıl, sektörün sorunlarını aşmak ve ihracatımızı arttırmak için mücadele verdiysek bundan sonrada aynı mücadeleyi aynı kararlılıkla vereceğiz. İhracatçılarımızın yeni yerlere açılmasını teşvik edeceğiz. Biz 150 milyon dolar ihracat rakamlarından 2 milyar dolara geldik. Bunlar bir günde olan şeyler değildir. 75 seneye dayanan birikim alın teri ve dünyayı bilme ve anlama aşkımız devam edecek."

Mete, Türkiye'nin ihracatını tarım ürünlerinin ayakta tuttuğunu vurguladı. Mete, tarıma dayalı ihracat ve sanayinin gücünü arttırdığına işaret etti.

İhracatın serüveni kitaba döküldü

İhracatın serüveni kitaba döküldü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim