• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

İhracat seferberliği yeni projelerle devam ediyor

İhracat seferberliği yeni projelerle devam ediyor
DAİB, yeni bir URGE için daha düğmeye bastı. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, şimdi de Meyve-Sebze ile Mobilya ve Orman Ürünleri projelerine başlandı.

DAİB, yeni bir URGE için daha düğmeye bastı. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, şimdi de Meyve-Sebze ile Mobilya ve Orman Ürünleri projelerine başlandı.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, bölge ihracatçılarını Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi" (URGE) projeleri kapsamında iki yeni sektörde iki yeni projeyle yurtdışı pazarlara taşımaya devam ediyor.

Ekonomi Bakanlığının himayelerinde ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliğinin organizasyonunda 2016-2018 yılları arasında devam edecek olan 15 firmanın yer aldığı "Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması" ve 23 firmanın yer aldığı İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin geliştirilmesi" isimli URGE projelerine ek olarak Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), 2017-2019 yılları arasında uygulanacak olan "Mobilya Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği-Güçbirliği" ve "Meyve ve Sebze Sektöründe İhracatın Geliştirilmesi için İşbirliği ve Güçbirliği" URGE projeleriyle yeni pazarlar bulmak için dünyaya açılacak.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Cemal Şengel, yaptığı açıklamada, "İhracatta yüzde 100 başarı getiren, katılımcıların rekabet gücünü arttıracağına inandığımız Ekonomi Bakanlığının ciddi destekler verdiği URGE Projelerinin yenilerini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Hali hazırda devam eden inşaat ve gıda sektörlerine yönelik 2 ayrı URGE Projesinin yanı sıra Ekonomi Bakanlığımız tarafından onaylanan Mobilya ve Meyve Sebze URGE projeleriyle birlikte toplamda 6 aktif projeler için çalışmalarımızı hızlandırdık. "Mobilya ve Meyve Sebze sektöründe İşbirliği Güçbirliği isimli projelerimiz Ekonomi Bakanlığımız tarafından onaylandı. Yeni projeler kapsamında seçilen firmalara yönelik ihtiyaç analizi çalışması ve bu analiz çalışmaları doğrultusunda ihtiyaç duydukları alanlarda danışmanlık ve eğitim hizmetleri verilerek ihracat konusunda yetkinliklerini artırmayı amaçlıyoruz. Söz konusu çalışmaların akabinde, ilgili firmalara yönelik olarak sektördeki gelişmeler, trendler, ticari imkânlar ve iyi uygulamalarla ilgili, gerek sektördeki gelişme hızı yüksek ve gerekse gelişmiş pazarlara yönelik sektörel ticari heyetler-alım heyetleri düzenlenecek. Projelerimiz kapsamında yapılan bu faaliyetler neticesinde, katılımcı firmaların yapılanmalarının ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması gibi olumlu sonuçlar alınacak" diye konuştu.

2016 ve 2017 yıllarında Bölgemizdeki Gıda İhracatının Artırılması ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün İhracat Kapasitesinin Geliştirilmesi URGE Projeleri kapsamında Abu Dhabi Sial Gıda Fuarı, Suudi Arabistan Saudi Gıda fuarı, Katar Yapı ve İnşaat Fuarı ve Suudi Arabistan The Big 5 Yapı Malzemeleri Fuarına katılan firmalarının en iyi şekilde tanıtımının yapıldığını belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "Yeni projelerimiz kapsamında firmalarımızı yurt dışı fuarlara götüreceğimiz, yurt dışındaki alıcıları da buraya davet edeceğimiz faaliyetler gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda mevcut olarak ihracat yaptığımız ülkelerin dışında da ihracat yapabileceğimiz yeni ülkeleri keşfedeceğiz. İhracat potansiyeli olan ama yapamayan firmalarımızı ihracat yapar duruma getireceğiz. Bölgemizin ürünlerini bütün dünyaya tanıtacağız" ifadelerinde bulundu.

İhracat seferberliği yeni projelerle devam ediyor

İhracat seferberliği yeni projelerle devam ediyor

İhracat seferberliği yeni projelerle devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim