• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.938
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu öğrencilerine ve katılımcılara tarih esintisi yaşattı.

İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdunda düzenlenen söyleşiye, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye İç Denetçisi Kasım Uyar, İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu Müdürü Serdar Soy, yurt sorumluları, davetliler ve yurt öğrencileri katıldı. Açılış konuşması yapan İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu Serday Soy, İhlas Vakfı olarak çok büyük camia olduklarını belirterek, "İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdu kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunuldu. Açılışımızı yaptıktan sonra çeşitli etkinlikler ile bu yurdu sosyal bir yurt haline getireceğiz. Prof. Dr. Ramazan Ayvallı hocamızda bizlere güzel bir gece yaşatacaktır" dedi.

"MAZİLERİNİ TANIYAMAYAN GENÇ YAŞLI ARKADAŞLAR BÜYÜKLÜKLERE TALİP OLAMAZLAR"

Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, 17 Aralık'ta Mevlana Celaleddini Rumi'nin ahirete intikalinin seneyi devriyesini idrak ettiklerini anlatarak, "31 Aralıkta "da 2015 yılı bitecek ve 2016 senesi başlayacak. Bu sebeple sohbetimizde Mevlana'dan, Mevlit Kandilimizden ve Miladi yıl başımızdan da bahsetmek istiyorum. Ayrıca bir parçada Bilecik'ten ve buralarda yetişmiş bazı büyüklerden bahsetmek yerinde olacaktır. Bugünkü konferansımızın konusu "Günümüzde Doğru Rehberlere Olan İhtiyaç" olacaktır. Neden öyle bir konuyu seçtik diye soracak olursanız. Çünkü mazilerini tanıyamayan genç, yaşlı arkadaşlar büyüklüklere talip olamazlar. Bilindiği gibi iyi insanların hayatları bilindikçe iyi insanlar artacaktır. Sadece ülkemizde değil bütün dünyada buhrana kapılan insanları da iyi etmektir ve doğru rehber olmaktır. Şimdi Osmanlı devletinin temellerinin atıldığı Bilecik evliyalarından bahsetmeye çalışalım. İznik ve Bursa'nın fethine kadar Osmanlı devletinin başkenti olmuştur. 56 bin nüfuslu gariban bir şehre olarak görünüyor ,ama burasının temeli çok sağlam atılmıştır. İnşallah sayın valim burayı daha da güzelleştirecek şaha kaldıracaktır inşallah. Burada Ertuğrulgazi türbesi var Söğüt yolu üzerinde. 700 seneden beri askeri törenler yapılmaktadır. Bilecik değince evvela Şeyh Edebali Hazretleri akla gelir. Osmanlının kuruluşunda çok emeği geçen İslam alimi. İlk tahsili memleketinde yaptıktan sonra Suriye taraflarına geçti. Tasavvuf yoluna nail etti büyük tasavvuf hocalarında feyiz aldı ve memleketine döndü. Bu sebepten dolayı Bilecik denilince herkesin aklına İslami Alim Şeyh Edebali Hazretleri akla geliyor. Allah'a emanet olun inşallah, Allah kısmet ederse yolumuz yine buraya düşerse tekrar sohbet etmek kısmet olur " dedi.

Konuşmanın ardından, Prof. Dr. Ramazan Ayvallı'ya İhlas Vakfı Bilecik Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdun tarafından plaket verildi.

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

İhlas Vakfı Ertuğrul Gazi Öğrenci Yurdundan Tarih Esintisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim