• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı
Tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan ve binlerce vatan evladının canları pahasına savaşarak düşmana hezimeti yaşattığı Çanakkale Zaferi'nin...

Tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan ve binlerce vatan evladının canları pahasına savaşarak düşmana hezimeti yaşattığı Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü için İhlas Eğitim Kurumları okullarında programlar düzenlendi.

Beylikdüzü ve Bahçelievler Kampüslerinde düzenlenen törenlerde öğrenciler hazırladıkları şiirler ve drama gösterileri ile şehitlerimizi andılar. Ayrıca video sunumları ile Çanakkale'de yaşanan hadiseler öğrencilere aktarıldı.

Yazgan: "Biz gençlerimizin ne kadar yiğit olduğunu yaptıkları kahramanlıklarla gördük"

Özel İhlas Anadolu ve İhlas Fen Lisesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Türk edebiyatının önemli isimlerinden Bestami Yazgan, Çanakkale'den alınması gereken dersler olduğunu ifade etti.

Bu gençliğin hali ne olacak gibi karamsar tablolara inanmadığını ifade eden Yazgan, "İsmi üstünde deli kanlı, bazen delilikler yapacaksınız tabiki.. Ama biz gençlerimizin ne kadar yiğit olduğunu Çanakkale'de Sakarya'da Kore'de Kıbrıs'ta ve 15 Temmuz'da gördük. Gerektiğinde erkeğimizin de kızımızın da canını vereceğinden şüphem yok. O yüzden içim rahat" dedi.

Yeltekin: "Vatanımız şehitlerimize her daim minnettar kalacaktır"

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, Çanakkale Zaferi'nin vatanın her köşesinden gelen yiğitlerle kazanıldığına vurgu yaparak ülkemizin şehitlerini her zaman minnetle anacağını söyledi. Çanakkale'nin öneminin çok iyi anlaşılması gerektiğinin altını çizen Yeltekin, "Bu büyük zaferi kazanırken 250 binden fazla insanımızı yani bir nesli kaybettik. Ama karşımızdaki düşman kuvvetleri bir milletin inanç ve gücünün asla çökmeyeceğini de aldıkları yenilgi ile anladılar" dedi.

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı

İhlas Koleji’nde Çanakkale şehitleri anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim