• BIST 9569.07
  • Altın 2476.936
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.5932
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

İhlas Koleji Altı Projeyle TÜBİTAK Finalinde

İhlas Koleji Altı Projeyle TÜBİTAK Finalinde
Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında altı projeyle finale kaldı.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasında altı projeyle finale kaldı.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje yarışmasının Marmara Bölgesi sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, toplam 100 eser final sergisine davet edildi. Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri fizik, tarih, coğrafya, sosyoloji, tarih ve edebiyat branşlarında yapmış oldukları altı projeyle bölge finaline kalmaya hak kazandılar.

İhlas Koleji'nden; "Kabın İç Yüzeyi Nanoteknolojik Sıvısevmez Malzeme İle Kaplanarak İçinde Bulunan Sıvı Yağın Kapla Olan Adezyon Kuvvetinin Azaltılması" isimli projesiyle Eda Özuğur ve Reyhan Nazile Arlı, "Cumhuriyete Geçiş Dönemindeki Ressamlar ve Eserlerinin İncelenmesiyle Dönemin Hakim Psikolojisine Ulaşmak" adlı projesiyle Fatma Zehra Çelik, "Endemik Bir Tür Olan Çöven Bitkisi Kullanılarak Alternatif, Çevreci Bir Yangın Söndürme Sistemi" isimli projeleriyle Dilara Kılınç ve İpek Erişen, "Ülkemizdeki Uygur Türklerine Olan Bakış Açısının İstanbul İli Örneği Üzerinden İncelenmesi" isimli projesiyle Gökçe Can, "Osmanlı Geleneği Işığında Yeni Bir Maarif Sistemi" isimli projesiyle Ercüment Yavuz Korkmaz, "Kitabın Hayat Hayatın Kitap Olsun: Okusun Da Büyüsün" Kitap Okuma isimli projeleriyle İremnur Subaşı ve Bahar Güler final sergisine davet edildiler.

Altı projenin dördünün danışman öğretmenliğini Merve Davarcı Tekin üstlenirken, Erdil İşeri, Zuhal Durmaz ve Kadriye Alev de diğer iki projenin danışman öğretmenleri oldular. Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Okul Müdürü Hamdi Özkaya, sonuçların açıklanmasının ardından, final yarışmasına kalmaya hak kazanan öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Geçtiğimiz yıl üç projeyle bu yarışmada finale kaldıklarını ifade eden Özkaya, bu yıl sayının altıya çıkmasından dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim