• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül
Bem-Bir-Sen tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini buldu.

Bem-Bir-Sen tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Farklı kategorilerde ödüllerin verildiği gecede İhlas Haber Ajansı (İHA), TGRT Haber Televizyonu ve Türkiye Gazetesi ödül alma başarısı gösterdi.

Bem-Bir-Sen'in 22'nci kuruluş yıl dönümünde gerçekleştirilen 6'ncı İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerini buldu. Holiday Inn Airport Otel'de gerçekleştirilen ödül törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Gecede Bem-Bir-Sen öncülüğünde kurulan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu'nun (ICLM) tanıtımı yapıldı.

"MEDYA SEKTÖRÜNDE YETERİNCE SENDİKALAŞMA YOK"

ICLM'nin tanıtımı sonrasında konuşma yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Sendikamızın kuruluşunun çalışan gazetecilerle anılması bizim için önemlidir. Böyle önemli bir günde bizimle bir araya gelen basın kuruluşlarına İbrahim Keresteci Basın Ödülleri'ni taktim etmek bizim için ayrıca bir onurdur. Sizler bu sektörün içinde olanlar olarak bizden daha iyi biliyorsunuz. Bizlerde medya sektöründe yeterince sendikalaşmanın yapılamadığını biliyoruz ve onun üzüntüsünü hep birlikte yaşıyoruz. Birçok arkadaşımız görevleri başında şehit olmuştur, bazıları ise görevleri başında şehit olmuş, cesetleri bile bulunamamıştır. En riskli mesleklerden olan gazetecilik mesleğinin ne kadar yıpratıcı olduğu ortadadır. Durum böyleyken çalışma şartlarının gereği gibi sağlanamamış olması, haklarının gereği gibi teslim edilememesi, pek çoğunun geçim standartlarının altında bir ücretle çalışıyor olması ve özellikle de emeklilik uygulamalarının gerçek ücretler üzerinden yapılamaması bu mesleği iki kat daha yıpratıcı yapıyor. Pek çoğunun işsiz olduğu ve sektörde sürekli bir sirkülasyona maruz kalan arkadaşlarımızın geleceğe ışık olması için Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" dedi.

"İNSANLIĞA YARARLI İŞLERDE GAZETECİLERİN YANINDA, OLUMSUZ İŞLERDE KARŞILARINDAYIZ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, "Bugün Türkiye'de medya önemli işlere imza atmakta ve Türkiye'nin bütün insanlarının iletişim ve haberleşme isteği noktasında gayret gösteriyor. Bazen gazeteciler mağdur olmakta, Suriye'de gazeteciler zor şartlarda çalışmakta. Dünyanın herhangi bir yerinde yaptıkları meslekteki sıkıntıları onlar da görüyorlar. Türkiye insanlarımızın özgürlüklerini alma noktasında önemli bir mesafe katetmiştir. Basın sektöründe çalışan arkadaşlarımızın daha saygın bir ücretle çalıştıkları, sorunlarını anlattıkları bu günde ve sorunları çözüm buldukları günlerde de beraber gelme fırsatını yakaladıkları günleri kendi günümüz olarak ifade ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyor, onların ekmek mücadelesinde yanlarında olduğumuzu, yanlış yerde durdukları zaman da karşılarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Bu ülkenin yararına iş yaptıkları zaman onların yanında, arkadaş, yoldaş ve paydaş olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

İHLAS GRUBUNA ÜÇ AYRI KATEGORİDE ÜÇ ÖDÜL

Konuşmaların ardından farklı kategorilerde gerçekleştirilen 6'ncı İbrahim Keresteci Basın Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Ajans kategorisinde İhlas Haber Ajansı (İHA) ödüle layık görülürken, gazete dalında ise Türkiye Gazetesi ödül aldı. İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Gazetesi adına ödülü İHA Muhabiri Mehmet Başa aldı. Televizyon kategorisinde ise TGRT Haber Televizyonu ödül aldı.

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

İhlas Grubuna Üç Farklı Dalda Üç Ayrı Ödül

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim