• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İhlas Eğitim Kurumları Avrupa Gençlik Parlamentosu’na katılıyor

İhlas Eğitim Kurumları Avrupa Gençlik Parlamentosu’na katılıyor
Bu yıl 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Robert Koleji'nde gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19. Ulusal Seçim Konferansı'na...

Bu yıl 23-27 Kasım 2016 tarihleri arasında Robert Koleji'nde gerçekleştirilecek olan Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19. Ulusal Seçim Konferansı'na İhlas Eğitim Kurumları öğrencileri de katılacak.

Organizasyona katılabilmek için Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi'nden altı öğrenci, bireysel olarak hazırladıkları makalelerin yanı sıra grup olarak hazırladıkları bir makaleyi organizasyona katılacak okulları ve öğrencileri belirleyecek olan komiteye gönderdi. Organizasyon komitesi makaleleri değerlendirdikten sonra Özel Marmara Evleri İhlas Fen Lisesi'ni organizasyona davet etti.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Murat Gülcü, önemli bir organizasyonda yer alacakları için mutlu olduklarını söyledi. Çok sayıda okulun organizasyona katılmak için başvurduğunu vurgulayan Gülcü, "Okulumuzun İngilizce zümre başkanı Ömer Yavuz'un koordine ettiği çalışmayla önemli aşamalardan geçerek Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Türkiye 19. Ulusal Seçim Konferansı'na katılmaya hak kazandık. Altı öğrencimiz ile başvurmuştuk, lakin bu yılki değişiklikten dolayı okullar iki öğrenci ile konferansa katılacaklar. Öğrencilerimizi ve onları destekleyen öğretmenlerini kutluyorum" dedi.

"Öğrencilerimiz için değerli bir deneyim olacak"

Konferansın öğrencilerin bir araya gelerek yeni fikirler ürettikleri ve tartıştıkları bir platform olduğunu söyleyen İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, bu platformda İhlas Eğitim Kurumları'nın da temsil edilmesinden dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. "Öğrencilerimizin katılacakları konferans ile önemli tecrübeler elde edeceklerine inanıyorum. Birçok insanla tanışarak fikirlerini ortaya koyacaklar ve en önemlisi de bu fikirlerini konferansta sunacaklar. Bu açıdan öğrencilerimiz için değerli bir deneyim olacak" ifadelerini kullanan Yeltekin, konferansa katılacak öğrencilere başarılar diledi.

Liseli ve üniversiteli gençlerin politik konularda tartışabileceği, sosyalleşebileceği ve eğlenebileceği interaktif bir platform olan Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun Türkiye kolu olan 19. Ulusal Seçim Konferansı, çeşitli kentlerde bulunan okullardan gelecek öğrencilerin katılımı ile 23-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl Robert Koleji'nde yapılacak olacak konferansa 200'ün üzerinde öğrencinin katılması bekleniyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim