• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

İHH Muş Şubesi’nden Yetim Çocuklar İçin Proje

İHH Muş Şubesi’nden Yetim Çocuklar İçin Proje
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şubesi Başkanı Hasan Konuşuk, "Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocukların Sosyal Yönden Desteklenmesi"...

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Muş Şubesi Başkanı Hasan Konuşuk, "Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocukların Sosyal Yönden Desteklenmesi" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Kurulduğu günden bu yana yetimin, muhtacın ve mazlumun yanında yer alan İHH Muş Şubesi, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar yararına İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen projesine başladı. Proje ile ilgili bilgi veren İHH Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın 2015 yılı birinci çağrı döneminde yaptıkları başvuruyla Muşlu yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar yararına bir proje yapmak istediklerini ve bunun için çalışma başlattıklarını söyledi. Projeye "Yetim ve İhtiyaç Sahibi Çocukların Sosyal Yönden Desteklenmesi" ismini verdiklerini ifade eden Konuşuk, "30 Ekim itibariyle başlatılan bu projede amacımız; derneğimizi kurduğumuz Mayıs 2014'ten bu yana Hanım Komisyonumuzun Muş'ta tespit ettiği yetim ve ihtiyaç sahibi 100 çocuğa sosyal yönden destek olmaktır. Proje kapsamında yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarımıza proje yürütme merkezimizde Arapça, İngilizce, masa tenisi ve ney eğitimleri verilmektedir" dedi.

Yetim ve ihtiyaç sahibi çocukların gönül rahatlığı içinde gelip eğitim alabilecekleri bir projeyi uygulamaya çalıştıklarını kaydeden Proje Koordinatörü Mitat Aykan ise, "Sosyal yönden gelişebilecekleri bir imkan sunmak istedik. Proje kapsamında; inşallah bir turnuva, bir konser, bir il dışı gezisi, konferanslar, yemek ve piknik tertipleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dernekler Dairesi Başkanlığı'na Muşlu yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için yaptıkları bu katkıdan dolayı şükranlarını sunan Aykan, projenin Mayıs 2016'da sona ereceğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim