• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İHH, Mavi Marmara için UCM'ye başvurdu

İHH, Mavi Marmara için UCM'ye başvurdu
İHH, Gazze'ye yardım malzemesi götüren Mavi Marmara gemisine 2010 yılında baskın düzenleyen İsrail hakkında, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) açılan davaya müdahillik başvurusunda bulundu.

İHH adına mahkemeye dilekçeyi sunan başkanvekili Hüseyin Oruç, Gülden Sönmez ve Rabia Yurt'tan oluşan hukuk heyeti, UCM'den adil bir sonuç beklediklerini dile getirdi.

Başvuruyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Oruç, tüzel kişiliğe sahip İHH'nin mağdur sıfatıyla davaya müdahil olmak istediğini söyledi.

Başvurularının işleme konulduğunu ve sonucunun kendilerine iletileceğini kaydeden Oruç, mahkemeye ilişkin sürecin hızlandırılması beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

Daha önce yürütücüsü oldukları davaya müdahil olmak için sundukları dilekçeyle savcılık makamına gemide yaşanan saldırı ve işkencelere ilişkin dosyalar da verdiklerini kaydeden Oruç, "Bugünkü görüşmemizde bir iyi niyet gördük. Yaşanan süreci bize anlattılar. Biz de neler beklediğimizi anlattık. Hayatlarını kaybedenlerin ve mağdurların ailelerinin, UCM'den çok hızlı olmasını beklediklerini belirttik. Güzel bir görüşme oldu, umut ediyorum ki bu niyetler hızlıca yerine gelir" diye konuştu.

"Bir mahkemeye başvuruyorsanız adalet bekliyorsunuz demektir, o yüzden UCM'den de adalet bekliyoruz" diyen Oruç, şu ifadeleri kullandı:

"Çok ortada olan bir dava. 9 kişinin dünyanın gözlerinin önünde katledildiği bir dava. Hiçbir şekilde sağa sola çevrilecek bir dava değil. Elbette hakimler karar verecek ama birçok dava vardır ki sonucu zaten bellidir. Delilleri o kadar ortadır ki her şeyi herkes görmüştür. Mavi Marmara'da öyle bir şey. Bu kadar açık olan bir davada UCM'den adil bir sonuç bekliyoruz."
Daha önce çok sayıda kişinin bireysel olarak mağdur sıfatıyla mahkemeye başvuruda bulunduğunu da hatırlatan Oruç, 9 kişinin katledildiği, 50'nin üzerinde kişinin de ağır yaralandığı 2010 yılındaki Mavi Marmara saldırısının uluslararası suç kapsamına girdiğini ifade etti.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim