• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

İHH, Ko-mek’te Yetimlere Yardım Amaçlı Sunum Yaptı

İHH, Ko-mek’te Yetimlere Yardım Amaçlı Sunum Yaptı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi'nde, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından yetimlere yardım amaçlı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi'nde, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı tarafından yetimlere yardım amaçlı bir sunum yapıldı.

Dünya da savaş, açlık, yoksulluk gibi sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunuyor. Bu konuya duyarsız kalmayarak yetim sponsorluğu organizasyonunu gerçekleştiren İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen desteğiyle "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi'ni KO-MEK sınıflarına da yayıyor.

Sınıflarda kursiyerlerin gönüllü küçük katkılarıyla bir kelebek etkisi oluşabileceğini düşünen İHH yetkilileri, KO-MEK Kurs Merkezlerinde "Yetim Sponsorluğu" konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Leyla Atakan Kurs Merkezi'nde kurs yöneticileri ve usta öğreticilerle buluşarak yetimler için nasıl bir ortak çalışma yapılabileceği hakkında değerlendirmeler yapan İHH gönüllüsü Elif Çakıroğlu "Dünya üzerinde şu anda 400 milyon civarında yetim bulunduğunu biliyoruz. Bir günde ortalama 6 bin çocuk, insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları tarafından kaçırılıyor" dedi.

Yılda 2 buçuk milyon çocuğun satıldığını söyleyen Elif Çakıroğlu, ortalama 300 bin çocuğun boylarından büyük silahlarla cepheye sürüldüğünü ifade etti. Çakıroğlu, "İHH yapmış olduğu yetim çalışmalarıyla 42 ülkede çocuklarımızın bu duruma düşmemesi için yetim merkezleri açarak onların gıda ve eğitim ihtiyacını karşılıyor. Hatta öyle bölgeler var ki, esir pazarları kuruluyor ve oralarda çocuklar satılıyor. Arkadaşlarımız o çocukları, parasını ödeyerek, esir pazarlarından kurtararak yetim merkezlerine yerleştiriyorlar" şeklinde konuştu.

KO-MEK sınıflarında ister bir sınıf ister birkaç sınıf birleşerek bir yetime sponsor olunabileceğini söyleyen Elif Çakıroğlu, "Bir yetimin aylık masrafı 100 TL, yılda bin 200 TL yapıyor, yani 30 kişilik bir sınıfta kurs süresi boyunca bir kursiyer toplamda sadece 40 TL yardım yaptığında bir yetimin yıllık sponsorluğu sağlanmış oluyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim