• BIST 9809.78
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

İHD: Hükümet Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde

İHD: Hükümet Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Uludere (Roboski) olayının 4. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, Uludere (Roboski) olayının 4. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. İHD Hakkari Şubesi Sekreteri Sait Çağlayan, Roboski olayının içinde olan personellerin terfi edilip ödüllendirildiğini iddia ederek, hükümetin Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde olduğunu öne sürdü. Roboski'yi unutmadıklarını belirterek, "Roboski katliamı ile ilgili derhal etkin bir soruşturma başlatılmalı." dedi.

Çağlayan, yaptığı açıklamada demokratik bir ülke iddiasında olan hiçbir ülkenin savaş uçaklarıyla kendi halkını bombalayarak öldürmediğini söyledi. Çağlayan, olaya ilişkin medyanın tavrını da sert bir dille eleştirerek, "Roboski katliamı yapıldıktan sonra uzun bir süre medya sessiz kalmış, birilerinin konuyla ilgili talimatını bekleyerek adeta üç maymunu oynamıştır. Kimi basın yayın kuruluşları üzerine düşen görevi yerine getirmeyerek bu ağır insanlık suçunun bir parçası olmuştur." diye konuştu.

'HÜKÜMET, ROBOSKİ'Yİ AYDINLATMA DEĞİL, AKLAMA DERDİNDE'

Çağlayan, olayın içinde olan personellerin terfi edilip ödüllendirildiğini iddia ederek, hükümetin Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde olduğunu öne sürdü.

Çağlayan, şunları kaydetti: "Roboski katliamı ile ilgili derhal etkin bir soruşturma başlatılmalı, failler ve sorumlular yargı önüne çıkarılarak cezalandırılmalıdır. Türkiye yakın tarihinde yaşanan katliamların aydınlatılması ve toplumsal barışın inşa edilebilmesi için "Hakikatleri Araştırma Komisyonu" kurulmalı, geçmiş ile yüzleşme sağlanmalıdır. Sınır hatlarında yaşanan yaşam hakkı ihlalleri ile ilgili etkin soruşturmalar yapılmalıdır."

İHD: Hükümet Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde

İHD: Hükümet Roboski'yi aydınlatma değil, aklama derdinde

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim