• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

İHA’nın Haberi SES Getirdi

İHA’nın Haberi SES Getirdi
İhlas Haber Ajansı'nın, "10 bin dolar bulamazsa hayatını kaybedecek" haberinin ardından Sağlık Bakanlığı devreye girdi.

İhlas Haber Ajansı'nın, "10 bin dolar bulamazsa hayatını kaybedecek" haberinin ardından Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Organ nakli bekleyen hasta, nakil sırasına alındı.

Kastamonu'nun Topçuoğlu Mahallesi ikamet eden ve 23 yıldır tüberküloz (Verem) hastalığıyla mücadele eden Latife Sabitoğlu (47), 1993 yılından itibaren gördüğü tedavilerin bir sonuç vermemesi üzerine Koah hastalığına yakalandı ve geçtiğimiz yıl doktorlar, organ nakli olması yönünde rapor verdi. İstanbul'da yapılan tahliller ve epikriz sonuçlarına göre organ nakli olması gereken Latife Sabitoğlu, İstanbul'da organ nakli yapan devlet hastanesindeki doktorların özel hastaneye geçmesi ve kendilerinden 10 bin dolar para istenmesi üzerine çözüm aramaya başladı. İHA'nın"10 bin dolar bulamazsa hayatını kaybedecek" haberinden sonra Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Sağlık Bakanlığı, organ nakli olması gereken hastaya ulaşarak, dosyayı Ankara'ya istedi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, organ nakli için istenilen paranın da alınamayacağını ve naklin Ankara'da gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bu kapsamda İstanbul'dan eşi Latife Sabitoğlu'na ait dosyayı alan Mahir Sabitoğlu, Ankara'ya giderek Sağlık Bakanlığı ile Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin organ nakli birimiyle görüştü. Ankara'da organ nakli yapacak birimle görüştüğünü ve dosyayı hastaneye teslim ettiğini belirten Mahir Sabitoğlu, eşi Latife Sabitoğlu'nu bir ay içerisinde hastaneye çağırarak gerekli tedavilerin başlayacağını söyledi.

Sabitoğlu, "Allah izin verirse eşim Latife Sabitoğlu'nu bir ay içerisinde hastaneye yatıracaklar ve uygun organın bulunması için beklemeye başlayacağız. Bunun için hastaneye en yakın bir bölgede kiralık bir ev ihtiyacımız olacak. Bunun için ünlü bir sanatçımızın bizlere yardımı olacak. Ayrıca Kastamonu'dan da bir firmamız bizlere yardımda bulunacak. Daha düne kadar ne yapacağımızı bilemezken Allah'ın izniyle ve hayırseverlerimizin sayesinde geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Eşim, inşallah organ nakli olduktan sonra sağlığına kavuşacak" dedi.

Ankara Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinin organ nakli biriminde organ naklini yapacak olan profesör ile bizzat görüştüğünü söyleyen Mahir Sabitoğlu, "Eşimi bir ay içerisinde Allah izin verirse organ nakli için sıraya alacaklar. Şu anda bizlerin önünde 40 kişinin olduğunu söylediler. Hastaneye organ nakli için sıraya girdikten sonra hastanenin yakınında kiralık bir ev tutarak beklemeye başlayacağız. Uygun organ bulunduğunda da eşimi ameliyata alacaklar. Profesörün, tahlillere bakarak bana anlatmasına göre, ameliyatın çok zor geçeceğini belirtti. Çünkü eşim, 23 yıldır tüberküloz ile mücadele ediyor ve tedavi görüyor. Akciğerin sağ tarafında şekil bozukluğu ve küçülmeler olmuş. Bunun düzeltilmesi ve uygun organın buraya yerleştirilmesinin pek kolay olmadığını anlattılar. Allah'tan ümit kesilmez, inşallah eşim organ nakli olduktan sonra herkes gibi yürüyüp, koşabilecek. Pazara gidebilecek. Eşim ile birlikte bir şeyler yapabileceğiz" diye konuştu.

23 yıldır eşi ile birlikte adeta ev hapsi yaşadığını söyleyen Sabitoğlu, "Eşim ile birlikte 23 yıldır ev hapsi yaşıyoruz. Evden hiçbir yere gidemiyoruz. Eşim, oksijen tüpü olmayınca evin içerisindeki ihtiyaçlarını bile gideremiyor. En azından evi içerisinde dolaşabilmesi için Ankara'dan oksijen tüpüne bağlanan 15 metre uzunluğunda hortum aldım. Bu hortum sayesinde şimdi eşim, evin içerisinde en azından dolaşabiliyor" şeklinde konuştu.

"Eğer eşimi ameliyat yaptıramazsam, eşimin akıbeti iyi olmayacaktı" diyen Mahir Sabitoğlu, şöyle konuştu: "Eşimin tedavisinde yardımcı olan Sağlık Bakanlığımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun".

İHA’nın Haberi SES Getirdi

İHA’nın Haberi SES Getirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim