• BIST 8978.25
  • Altın 2292.454
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0576
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İHA uçan balon tehlikesine karşı uyarmıştı

İHA uçan balon tehlikesine karşı uyarmıştı
Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen olayda maliyeti düşürmek için karpit ve lavabo açıcısı ile doldurulan uçan balon minik Mira'nın elinde patladı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen olayda maliyeti düşürmek için karpit ve lavabo açıcısı ile doldurulan uçan balon minik Mira'nın elinde patladı. Mira'nın elleri, kirpikleri ve saçları yanarken, uçan balonların saçtığı tehlike yeniden gündeme geldi. Uçan balonların saçtığı tehlike İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 4 ay önce duyurulmuş ve yetkililer uyarılmıştı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşayan 2 çocuklu Sevinç ailesi, küçük kızları Mira'nın ısrarları üzerine geçen hafta ilk kez uçan balon aldı. Mira evde uçan balonla oynarken balon patladı ve birden alev topuna döndü. Alev topuna dönen uçan balon Mira'nın ellerine ve sol ayağının üstüne yapışarak yaktı. Tanesi 5 liradan satılan uçan balonun normalde helyum gazı ile doldurulurken daha az maliyetli olduğu için balonun içine lavabo açıcı ve yanıcı gazlarının doldurulduğu anlaşıldı. Uçan balonlardaki tehlikeyi ise 4 ay önce Balıkesir'de balon süsleme işi yapan Abdullah Sadıç İHA aracılığı ile duyurmuştu. Sadıç, Nisan ayında verdiği röportajda, "Helyum gazı ile doldurulan uçan balonların çocuklar için hiçbir zararı yok. Helyum gazı renksiz, kokusuz ve havadan hafif olduğu için balonu rahatlıkla uçurabiliyor. Anne ve babalar, çocuklarının sağlığı açısından uçan balonları güvenilir yerlerden alsınlar ve çocuklarına zarar vermesinler. İçinde helyum gazı olan balonlardan alsınlar. Sokak satıcılarının sattığı uçan balonlar, karpit veya lavabo açıcılar ile doldurulmuş ve tehlikelidir. Çocuklarımıza zarar verebilir ve yakabilir. Yıllar önce yaşadığım bir olay var. Sigara yasağının olmadığı yıllarda bir alışveriş merkezinde seyyar satıcıdan bir genç, kız arkadaşına uçan balon aldı. Kızın erkek arkadaşı şaka yapmak amacıyla uçan balona sigara değdirdi. Patlayan balon kızın kollarını ve vücudunu yaktı. Onun için anne ve babalar çocuklarının sağlığı için uçan balonları güvenilir yerden alsınlar. Balonlara doldurduğumuz helyum gazını Bursa'dan satın alıyoruz. Karpit ve metan gazı ile doldurup satanlar var. Ama bu gaz ile dolan balonlar çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Ucuz balonlar muhakkak tehlike oluşturan gazlar ile doldurulmuştur. Vatandaşlar 5 liraya satılan balonları almasınlar. O balonlar yüzde yüz yanıcıdır. Biz 5 liraya balon satamayız. Balonun bize gelişi 5-6 lira. Kar etmek için 7 ile 10 lira arasında satmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

İHA uçan balon tehlikesine karşı uyarmıştı

İHA uçan balon tehlikesine karşı uyarmıştı

İHA uçan balon tehlikesine karşı uyarmıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim