• BIST 9645.02
  • Altın 2409.257
  • Dolar 32.5591
  • Euro 34.7092
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 21 °C

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de
Sokağa çıkma yasağının 68. gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesi, terör örgütü üyelerinden tamamen temizlenirken, ilçe adeta hayalet kente döndü.

Sokağa çıkma yasağının 68. gününe girdiği Şırnak'ın Cizre ilçesi, terör örgütü üyelerinden tamamen temizlenirken, ilçe adeta hayalet kente döndü. Çatışmalar nedeniyle harabeye dönen ilçede hemen her ev, sıkılan kurşun ve atılan bombalardan etkilendi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 1 Şubat'ta Cizre'de operasyonların sona erdiği açıklamasının ardından İHA ekibi sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'ye girdi. Yaklaşık iki ay süren yoğun çatışmaların izleri kent genelinde yansırken, hemen her ev, sıkılan kurşun ve atılan bombalardan etkilenmiş durumda.

İNSANLAR GÖÇ EDİYOR, HAYVANLARIN ÇOĞU SAKAT

Güvenlik güçleri, zırhlı araçlardan sokağa çıkma yasağının devam ettiği yönünde anonslar yaparken, çeşitli yollarla evlerine girebilen bazı vatandaşlar son eşyalarını da alarak kentten göç etmeye devam ediyor. Her evde kurşun veya bomba izlerinin görüldüğü ilçede bulunan büyük ve küçükbaş hayvanlar da çatışmalardan etkilendi. Yürüyemez durumda olan birçok büyükbaş hayvan kaderine terk edilirken, kümes hayvanları da yem bulamadığı için telef olmuş durumda.

GÜVENLİK GÜÇLERİ HIRSIZLARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların ortak sıkıntısı, hırsızların evlerine girip eşyalarını çalma ihtimali. Ev sahibi rolüne giren hırsızlar, kentten göç ettiklerini, son eşyalarını almak için döndüklerini belirterek, daha az zarar gören evlere girip eşyaları çalması polisleri alarma geçirdi. Güvenlik güçleri, sokak başlarında toplanan ve evlerine gidip eşyalarını almak istediklerini kaydeden vatandaşlara izin vermeyerek, olası bir hırsızlığın da önüne geçmiş oluyor.

POLİS VE ASKERİ ZIRHLI ARAÇLARIN TAKVİYESİ DEVAM EDİYOR

Çatışmaların sona erdiği fakat sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'ye askeri ve polis zırhlı araçların takviyesine devam ediliyor. Teröristlerin tamamen temizlendiği ilçede güvenlik güçleri, çatışmaların en yoğun yaşandığı Sur ve Nur mahallelerinde devriye atmaya devam ediyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı ilçe yolunu kullanan araçlarda, tek tek durdurularak arama yapılıyor. Terör örgütü üyelerinin olası kaçış noktalarını tutan güvenlik güçleri, bölgeden kuş uçurtmuyor.

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

İHA Ekibi Çatışmaların Sona Erdiği Cizre’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim