• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

İğneden ipliğe zam

İğneden ipliğe zam
İğne ve iplik fiyatlarındaki artış, zam yağmurunu ifade etmek için kullanılan "iğneden ipliğe zam" sözünü doğruluyor.

İğne ve iplik fiyatlarındaki artış, zam yağmurunu ifade etmek için kullanılan "iğneden ipliğe zam" sözünü doğruluyor. İğne ve iplik fiyatları, son bir yılda yüzde 35 ila 60 oranında arttı.

Kartal'da tuhafiye dükkanı işleten Tuna Aytimur, iğne iplik fiyatlarında geçen seneye göre ciddi oranda artış meydana geldiğini söyledi. "Artık iğneden ipliğe her şey pahalandı, ateş pahası oldu." diyen Aytimur, "Elimde gördüğünüz bu ipliği geçen sene 1,5 liraya satıyorduk bu sene 2 liraya satmak durumundayız. Müşteriler bize "niye bu 2 lira?" diye sürekli soruyor. İnsanlara iğne ve ipliğe zam geldiğini anlatamıyoruz. Fiyatların yükselmesi müşterileri ürkütüyor. Fiyatları görür görmez "almayalım" diyorlar." ifadelerini kullandı.

İşlerinin durma noktasına geldiğini kaydeden Aytimur, fiyatlarla ilgili şu bilgileri verdi: "Kanaviçe ipleri 3 TL'den 4 TL'ye çıktı. Bu makarada 5 gram ip var. 5 gramda 1 lira fark varsa gerisini siz düşünün. 1,5 liraya sattığımız başka iplerimiz var. Bunlar da 2 lira oldu. Bebeğinize battaniye yapacağınız kumaş 5 liraydı, 7 lira oldu. Kumaşın topunu 120 TL'ye veriyorduk, şu anda 160 TL'ye alıyoruz. Evde kullandığımız iğnenin kutusu 2,5 liraya satılıyordu, şu anda 3,75 lira oldu. Makine iğnesi ise 2,5 liradan 4 liraya çıktı."

Aytimur'un verdiği bilgilere göre ürünlerdeki artış yüzdesi şöyle:

Dikiş iğnesi yüzde 50

Makine iğnesi ise yüzde 60

Kanaviçe ipleri yüzde 35

Dikiş ipleri yüzde 35

Bebek battaniyesi için kullanılan kumaşın metresi yüzde 40

Kumaşın topu yüzde 35

'FİYAT ARTIŞINI DÖVİZE BAĞLIYORUZ'

Şişli'de tuhafiye işleten Cem Tan da, "Geçen seneye göre döviz artışları nedeniyle fiyatlar tabii ki fark ediyor. Vatandaşlardan fiyat artışlarıyla ilgili şikayet var. Bunu dolara bağlıyoruz. Mallarımız hep ithal." diye konuştu.

Zuhal Yılmaz isimli müşteri ise, "Geçen yıla göre fiyatlar artmış durumda. Tuhafiyeler arasında fiyatlar değişiyor. En ucuz tuhafiyeyi bulmak zorundasınız." şeklinde konuştu.

İğneden ipliğe zam

İğneden ipliğe zam

İğneden ipliğe zam

İğneden ipliğe zam

İğneden ipliğe zam

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim