• BIST 9524.59
  • Altın 2491.184
  • Dolar 32.4967
  • Euro 34.7424
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

İGM Üyesi Cesur Ateş Püskürdü

İGM Üyesi Cesur Ateş Püskürdü
Yoğun kar yağışı sonrasında ikamet ettiği köy yolu kapanan ve yaklaşık 10 gün köyde mahsur kalan İl Genel Meclisi Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, yaşananların...

Yoğun kar yağışı sonrasında ikamet ettiği köy yolu kapanan ve yaklaşık 10 gün köyde mahsur kalan İl Genel Meclisi Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, yaşananların tam bir facia olduğunu ifade ederek önlem almayan İl Özel İdare'ye ateş püskürdü.

Kastamonu'yu etkisi altına alan aşırı kar yağışı sonrasında özellikle sahil ilçelerinde kapanan köy yollarının açılması için yapılan çalışmaların yetersiz kaldığını ifade eden İl Genel Meclisi AK Parti Doğanyurt üyesi Hamdi Cesur, çalışmalarda sorumluluk sahibi olanların açıklama yapması gerektiğini söyledi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kayıkçı'nın talimatı sonrasında özel çalışma yaparak mahsur kaldığı köyünden kurtarılan Hamdi Cesur, yaşananlar her ne kadar doğa olayı olsa da önlem almayan sorumluların hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

"YOLLARIN AÇILMASI İÇİN ÖZEL TALİMAT MI OLMASI GEREKİYOR?"

Doğanyurt'un Kastamonu'nun en uzak ilçesi olduğunu, yaşadığı köyün ise ilçenin en uzak köylerinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Cesur, "Hatalarımızdan ders almıyoruz. Geçen sene yaşadığımız sorunların aynısını bu sene de yaşadık. İl Özel İdaremizin makine parkı neredeyse kullanılmaz hale gelmiş. Ömrünü tamamlamış olan araçlarla iş yapmaya çalışıyoruz. Ben yaklaşık 10 günden beri köyümde mahsur kaldım. Özel bir talimat olmasa belki 10 gün daha mahsur kalacaktım. Çalışmanın yapılması için illaki özel talimat mı verilmesi gerekiyor? Vatandaşlarımız da aynı sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durumda ortada muhatap bulamazken biz meclis üyeleri olarak nasıl vatandaşlarımızla muhatap olacağız? Geçtiğimiz yıl da evimde kalp rahatsızlığı geçirmiştim. Yine özel çalışma olmasa belki şu anda burada olamayacaktım. Doğanyurt'ta Allah'a emanet yaşıyoruz. Artık bu anlayışı düzeltelim. Miladını dolduran İl Özel İdare makineleri yenilensin. Vatandaşlarımız köylerinde artık mahsur kalmasın" dedi.

"ENERJİSA GEÇEN YILDAN DERS ALMADI"

İl Özel İdaresi'nde olduğu kadar Kastamonu'nun elektrik dağıtım işini yürüten firmanın da üzerine düşeni yapmadığını vurgulayan Hamdi Cesur, "Elektrik konusunda da aynı sorunlar ile karşı karşıyayız. Geçen yıl elektrik direkleri devrildiği gerekçesiyle birçok köyümüz aylarca elektriksiz kaldı. İlgili firma geç de olsa çalışmalarını tamamladıktan sonra yaşananlardan ders aldıklarını, sonraki senelerde aynı sorunun yaşanmaması için her türlü önlemi acil olarak alacaklarını belirtmişti. Ancak görüyoruz ki 2016'nın Türkiye'sinde yine aynı sorunu yaşıyoruz. Doğanyurt'ta bazı köylerimizde 15 gündür elektrik yok. İlgili firma fatura kesmeye gelirken iyi geliyor da nedense iş bozulan elektrikleri yapmaya gelince aynı hızı göremiyoruz. İlçe merkezinde 24 km uzaklıkta bulunan Gürmüdü Köyü'nde elektriklerimiz sık sık kesiliyor. Kesildiğinde de saatlerce gelmiyor. Vatandaşlarımızın her işi kalıyor. Çocuklarımız ders çalışamıyor. Yetkilileri hepimiz arıyoruz. -Şimdi geleceğiz, birazdan geleceğiz- diyorlar. Ne gelen var ne de giden. Yaşananlara artık yeter diyoruz" diye konuştu.

İGM Üyesi Cesur Ateş Püskürdü

İGM Üyesi Cesur Ateş Püskürdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim