• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans
Iğdır Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İmam hatip Ortaokulu'nun davetlisi olarak Iğdır'a gelen yazar Sinan Yağmur,"Veysel...

Iğdır'da, "Veysel Karani ve Anne Sevgisi "konulu konferans verildi.

Iğdır Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, Iğdır Üniversitesi ve Iğdır İmam hatip Ortaokulu'nun davetlisi olarak Iğdır'a gelen yazar Sinan Yağmur,"Veysel Karani ve anne sevgisi "konulu konferans verdi.

Iğdır Kültür Sarayı Salonu da verilen konferansta konuşan Yazar Sinan Yağmur, Peygamber efendimiz, "İyilik ve ihsan etmek için, insanlığın içinde en layık olan annendir. Sonra yine annendir, sonra yine annendir" demiştir diyerek, "Bunun için Allah, annesini mutlu eden kuluna Hz. Peygamber'in hırkasını giydirir. Nitekim Efendimiz, annesine bir of bile demeyen onu mutlu eden Veysel Karani'iye hırkasını hediye etmiştir" dedi.

Yazar Sinan Yağmur, "Bir aşk yolcusuydu o. İslam dünyasında anne sevgisinin büyüklüğüyle anlamlandırılmış bir büyük veliydi. Yemen'in Karen köyünde doğan Veysel Karani, ilk adıyla Üveys ül-Karani, Peygamber efendimize duyduğu aşk onu Allah yolunda yar yapan teslimiyetti. Aşkının kundağında ateşten gemiler yüzdüren bir "sırat-ı müstakim" yolcusuydu. Hasta ve yaşlı annesine hayırlı bir evlat olabilme çabası en sevgiliyi görememenin bedeliydi. Anne sevgisini kutsallığını soluğunda taşıyan tevekkül sahibi bir garip aşıktı. Veysel Karani'nin bizlere kadar gelen en önemli kişilik özelliği, peygamber efendimize olan aşkı, Yaradan'a karşı ibadetlerinin her şart ve ortamda devamlılığı ve elbette ki annesine karşı gösterdiği şartsız saygı ve sevgidir" şeklinde konuştu.

Annelik, Allah'ın basiret sahibi kadınlara verdiği Cennet tüten bir nimeti olduğunu belirten Yağmur, "Annelik, dilek işi değil yürek işidir. Her doğum yapan kadın anne değildir. Anne olabilmek, çocuğu yürekte doğurmakla mümkün olan bir meziyettir. O yüzden, çocuğun annesi, onu sevendir. O seven ki, onunki kokuların kokusudur, seslerin sesidir, o, eşsiz olandır. Anneler sevdiğinde, dünya tamam olur ve anneler gittiklerinde, arkalarında büyük bir boşluklar bırakırlar. Peşlerinde; "yetim-öksüz" kalan çok olur: Mutfaktaki eski fırın, dantel perdeler, kavanozun içindeki eski düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki kurdeleler, sararmış fotoğraflar, kırık oyuncaklar, işli yastık başları" ifadelerine yer verdi.

Veysel Karani'nin Peygamber efendimizin Ehlibeytine sahip çıktığını belirten Yazar Sinan Yağmur, "Veysel Karani Hz. Ali'nin Muaviye ile "Hz. Muhammedin dini için" savaşacağını duyunca 94 yaşında olmasına rağmen Sıffin savaşına katılmaya karar verir. Ama kılıcı yoktur. 2 gün gider kılıç yapan kişinin yanında amele olarak çalışır, bir kılıç alır ve Hz.Ali,'nin yanına gider savaşa katılmak istediğini söyler. Hz. Ali kabul etmez. Israr eder. "Ben Bedir Savaşında, Hendek savaşında olamadım. Peygamberim Muaviye'nin babalarına karşı savaştı. Bende Muaviye'ye karşı savaşacağım"der. Sıffin savaşına katılır ve savaşta şehit olur. Göğsüne saplanan ilk okta "Hüseyin" diye haykırır, mızrak saplanınca "Hasan" diye haykırır ve şehit olur. İşte Veysel Karani böyle bir insandı. Annenizi hep arayın sorun. Onlara sevgi ile yaklaşın. Allah'ın sevgisine mahzar olmak isterseniz, anne ve babanızı mutlu edin onların hayır duasını alın. Anne ve baba hayır duasını almayan insanların işi rest gitmez hep engeller çıkar" ifadelerine yer verdi

Program sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yazar Sinan Yağmur'a bakır işlemeli saat ve yöresel kıyafetli bebek hediye etti. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt,İl Genel Meclis genel sekreteri Ferhat Akkuş, Gençlik ve Spor il Müdürü Kasım Aydoğdu , İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Fevzi Özcan ,öğretmenler vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Programda; bir iş adamı Sinan Yağmur'un romanlarından 100 adet kitap alarak İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine ücretsiz olarak dağıttı.

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Iğdır’da “Veysel Karani Ve Anne Sevgisi“ Konu Konferans

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim