• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Iğdır’da “Sosyal Medya Okur Yazarlığı” Eğitimi

Iğdır’da “Sosyal Medya Okur Yazarlığı” Eğitimi
Iğdır Üniversitesi'nde "Sosyal Medya Okur Yazarlığı" eğitimi verildi.

Iğdır Üniversitesi'nde "Sosyal Medya Okur Yazarlığı" eğitimi verildi.

Iğdır Üniversitesi Konferans Salonu'nda Iğdır Üniversitesi ve Genç Çözüm Derneği Öğrenci Konseyi'nin işbirliğiyle gençlere geleceğini tasarla programı master eğitmenleri Nihat Alçan ve Metin Bilir tarafından Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Microsoft Türkiye'nin desteklediği Geleceğin Tasarla Programı bünyesinde Sosyal Medya Okur Yazarlığı eğitimi verildi. Programın başında Iğdır'da faaliyet gösteren Genç Çözüm Derneği'nin yaptığı projeler ve çalışmalar üzerine Dernek Başkanı Nihat Alçan ve Kazım Çalar tarafından bilgilendirme yapıldı.

Katılımcılara; internetin geçmişten günümüze yaşadığı tarihsel dönüşümden başlayarak sosyal medyanın ne olduğu ve neden önemli olduğu, ne gibi yararlarının ve zararlarının olabileceği, hangi araçlarla yönetildiği, sosyal medyada kişisel itibarın nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirme içeren bir eğitim verildi. Aynı zamanda eğitim, sosyal medyanın yaygınlaşması ile konuşulmaya başlanan sosyal medya etiği ve internet hukuku hakkında bilgilendirme sağlandı ve nefret söyleminin ülke çapında önüne geçmek için bilgilendirme ve uyarılar yapıldı. Eğitim kapmasında, sosyal medyanın geleneksel medyadan ayrıldığı noktalar da göz önünde bulundurularak, kullanıcıların aktif ve bilinçli sosyal medya kullanıcıları olmalarının püf noktaları da anlatıldı.

Eğitimin sonunda gençlere Avrupa'yı gezme fırsatları hakkında da bilgi verildi, ücretsiz Avrupa'ya nasıl gidildiği hakkında gençlere sunulmuş fırsatlar hakkında da bir sunum yapıldı. Öğrenciler tarafından yoğun bir katılım olduğu gözlenen eğitimin sonunda katılımcılara ücretsiz "Sosyal Medya Okur Yazarlığı" katılım belgesi verildi.

Iğdır’da “Sosyal Medya Okur Yazarlığı” Eğitimi

Iğdır’da “Sosyal Medya Okur Yazarlığı” Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim