• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Iğdır’da kuş yuvası projesi
Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı proje kapsamında yapılan kuş yuvaları Anaokulu...

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı proje kapsamında yapılan kuş yuvaları Anaokulu öğrencilerine hediye edildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı proje kapsamında, Iğdır Teknik Anadolu lisesi öğrencileri tarafından yapılan kuş yuvaları Iğdır 75. Yıl Anaokulu öğrencilerine hediye edildi. Hediye edilen kuş yuvaları Anaokul öğrencileri ve öğretmenleri ile birlikte okul bahçesindeki ağaçlara yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Elbette ki kuşlar kendileri için uygun olan yuvayı kendileri daha iyi yaparlar. Bu kabiliyet Yüce Yaratan tarafından tüm canlılarda olduğu gibi kuşlarada bahşedilmiştir. Biz insan oğlu, ötücü kuşların özellikle bülbül ve kanaryaların yaptığı pamuk dokuma yuvayı veya kırlangıçların binaların tavan altlarına çamurdan yaptıkları mükemmel yuvaları yapacak maharete sahip değiliz. Bu kuş yuvalarının yapılmasındaki amaç biz insanoğlunun tabiatla uyumlu ve barışık olmamız, insan dışındaki diğer canlılara karşı sevgi duygusu içerisinde olmamızın gerektiği düşüncesinin çocuklarımızın minik yüreklerinde yer etmesini sağlamaktır. Bu duygularla büyüyen bireyler yıkıcı ve hırçın ruh yapısına sahip olmayacakları gibi dünya barışına da katkı sağlayacaklardır" dedi.

Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu ise, "Kuşların ve yaban hayvanların korunması konusunda eko sistemin daha iyi bir hale gelmesi konusunda yaşanılır bir düzen için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da kuşlara yönelik çalışmalarımızdan Milli Eğitim Müdürümüze bahsettik. Kendileride gerekli ilgiyi göstererek böyle bir projeye beraber imza atmayı uygun gördü. Şu anda da gördüğünüz gibi miniklerimizde burada kuşlara karşı gayet ılımlı ve sevecen tavırlar sergiliyor. Bizde bunları daha da arttırmak, güzel bir ortam ve yaşanılabilir bir çevre oluşturmak için böyle bir proje yaptık" şeklinde konuştu.

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Iğdır’da kuş yuvası projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim