• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Iğdır’da Kep-ıı Projesi

Iğdır’da Kep-ıı Projesi
Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın AB ile birlikte yürüttüğü ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranının artırılmasını öngören KEP...

Iğdır'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın AB ile birlikte yürüttüğü ve özellikle kız çocuklarının okula devam oranının artırılmasını öngören KEP I projesinin tamamlanmasının ardından, ikinci aşama olan KEP II'ye geçildi.

15 il içerisinde yer alan Iğdır'da KEP-II Projesi çalışmaları 100 öğretmenin katılımıyla başladı. Iğdır Üniversitesi'nde dört gün sürecek olan proje çalışmasının açılış törenine Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, yardımcısı Ahmet Gelal, şube müdürleri Cevdet Parlar ve Cabbar Turan ile öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, kız çocuklarının okutulması gerektiğine vurgu yaparak, günümüzde kız çocuklarını okutmamak, onları cahiliye döneminde olduğu gibi diri diri toprağa gömmek olduğunu söyledi. Hakan Cırıt, "Kız çocuklarını neye mal olursa olsun okutmalıyız. Kız çocuklarının okuması demek ülke ekonomisine katkı sağlamak, Türk aile yapısını en iyi şekilde sağlamlaştırmak, geleceğimiz olan çocukları sağlıklı ve bilgili bir şekilde yetiştirmek demektir. Siz değerli öğretmen arkadaşlar bulunduğunuz çevrede okula gitmeyen, ailesi tarafından okutulmayan kızları tespit ederek okula kazandırmanız gerekiyor. Bu konuda fedakarca çalışacak, bir kız çocuğunu bile kazansanız dünyanın en mutlu insanı siz olursunuz. Bundan dolayı kadına uygulanan şiddetin önüne geçmek, toplumu, halkı bilinçlendirmek görevi siz değerli meslektaşlarımızındır" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Hakan Cırıt, "KEP diye tarif ettiğimiz özellikle kız çocuklarının okullaşmasına yönelik uygulanan proje, aslında birinci kısmı 2011 yılında başlamıştı ve iki yıl süre ile devam etti. Bugün itibariyle de KEP II diye adlandırdığımız ikinci projemizin başlangıcını yapıyoruz. Projenin uygulanan illere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çünkü bu proje Türkiye genelinde uygulanmıyor. Bu proje 15 doğu ve güneydoğu illerinde uygulanıyor. Projenin amacı kız çocuklarımızın okullaşma oranını arttırmak. Bu projede, o projenin devamı olarak sürecek. Projenin birinci günü 100 aday öğretmenimiz bugün itibarıyla bu projede nasıl bir yol takip edeceğiz, nasıl bir hareket meydana getireceğiz, bu anlamda bir eğitimden geçecekler. Projenin ikinci gününde halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, Metem'ler, vekil öğretmenlerimiz bir gün seminere alınacak. Bir sonraki gün YİBO'larımızı, ortaokullarımızın YİBO kısmı olan öğretmenlerimiz seminerden geçecek. Son gün ise STK'larımız, basınımız ve bu anlamda toplumun her kesimi kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili farkındalığı oluşturmak üzere harekete geçireceğiz. Bu anlamada bu projenin ilimize ve uygulanan diğer illere hayırlı uğurlu olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından KEP-II Projesi'ne katılan öğretmenlere proje eğitimcileri tarafından sunum yapılarak, proje anlatıldı.

Iğdır’da Kep-ıı Projesi

Iğdır’da Kep-ıı Projesi

Iğdır’da Kep-ıı Projesi

Iğdır’da Kep-ıı Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim