• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Iğdır’da Hocalı katliamının yıl dönümü

Iğdır’da Hocalı katliamının yıl dönümü
Iğdır Üniversitesi ile Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Hocalı katliamının 26. Yıl dönümü nedeniyle program...

Iğdır Üniversitesi ile Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Hocalı katliamının 26. Yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsünde düzenlenen program, İstiklal Marşı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayarak slayt gösterisiyle devam etti.

Programda konuşan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, bu hadiselerin tekrar etmemesi gerektiğini belirtti. Alma, "bizim tarihimize baktığımız zaman ciddi manada kucak açma sahnesiyle karşı karşıya geliyoruz. Alpaslan ordusuyla Anadolu'ya girdiği zaman, Ermeniler adalet geldi diye düğün yapıp seviniyorlardı. Hocalı katliamı yaşanan katliamlardan sadece biri. Fakat biz bu katliamları ajandamıza koyacak olursak 365 gün yetmeyecek ve anlat anlat bitiremeyiz. Bosna, Yemen, Arakan, Endonezya ve Türkiye'de yaşanan Ermeni olayını mı anlatalım. Yaşanan bu olayların hangi birini anlatalım. Hocalı bir katliam şuan anıyoruz ama yüreğimiz ağzımıza geliyor. Bu olaylara ciddi manada bir tedbir almamız gerekiyor" dedi.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Ermeniler bizi hep suçlayarak, Türkler bizi katletti ve öldürdüler diyorlar. Biz bir buçuk milyon Ermeni'yi öldürdük peki bunların kemiklerini ne yaptık ve nereye gömdük. Böyle bir şey yok. Çünkü biz 1915 yılında Çanakkale'de savaşıyorduk. 1915 yılında bizi öldürmeye gelen Anzaklar'a bizim toprağımızı işgal etmek isteyen halkın ölülerine sahip çıkıp balıklara bırakmadık. Biz onlara mezar yaptırdık. Onlar 1915 anısına Çanakkale'ye gelip anma töreni yapıyorlar. Ama maalesef Ermeniler 1915 yılında bizi katlettiniz diyorlar. Bizi öldürene mezar yaptırıp sahip çıkıyoruz, bizimle bin yıl beraber sadık yaşayan bir millet kalkıp diyor ki bizi katlettiniz. Ya bunların ataları yalancı ya bunlar yalancı" şeklinde konuştu.

Program, katılımcıların panelde konuşmasının ve plaket verilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim