• BIST 9543.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı
Iğdır Belediyesi'nin yürütücülüğünü yaptığı ve Iğdır Üniversitesi'nin eş başvuru sahibi olduğu "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesinin...

Iğdır Belediyesi'nin yürütücülüğünü yaptığı ve Iğdır Üniversitesi'nin eş başvuru sahibi olduğu "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesinin tanıtımı, Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü konferans salonunda düzenlenen 1'ci grup eğitim programıyla başladı.

Programa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Belediyesi Başkanı Av. Murat Yikit, öğretim üyeleri, öğrenciler ve projeden yararlanacak olan çok sayıda vatandaş katıldı.

Iğdır Üniversitesi proje sorumlusu Öğr.Gör. Öznur Özdemir, "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesinin hedef grupları, projenin hedefleri ve proje kapsamında verilecek eğitimler hakkında bilgi verdi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesini desteklediğini kadınların yaşamın her alanında olması gerektiğini belirtti. Alma, "21'ci yüzyılın başlarından günümüze kadar geçen süreçte dünyada ve ülkemizde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda köklü değişim ve dönüşümler yaşanmaktadır. Yaşanan bu geçiş süreci sanayi toplumundan bilgi toplumuna geçiş olarak adlandırılmaktadır. Artık bilgi toplumu olmanın bir gereği olan yaşam boyu öğrenme projelerinin desteklenmesi amacıyla ilimizde bulunan dezavantajlı gruptaki bireylerin, özellikle 25 ila 64 yaş aralığındaki kadınların ve üniversite mezunu gençlerin iş gücü piyasasına katılımlarının desteklenmesi ile birlikte insanımızın, şehrimizin, ülkemizin gelişimi açısından oldukça önemli kazanımlar elde edilebilecektir. Bu amaç doğrultusunda şehrimizin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenebilmesi, belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda hayata geçirilebilir faydalı projeleri üretmesi için halk ile iç içe ve etkileşim halinde bulunulması gerekmektedir. Ekip yaklaşımının benimsemesi ile iş gücü piyasasına katılımı sağlayacak projelerin hayata geçirilebilir, uygulanabilir, sürdürülebilir olmasına olanak sağlayarak başarı oranının artırılmasına katkıda bulunulacaktır. Bu kapsamda, Iğdır Belediyesi'nin yürütücülüğünü üstendiği, Iğdır Üniversitesi'nin eş başvuru sahibi olduğu "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesinin eğitimleri bugün itibari ile sunacağımız akademisyen desteğimiz ile başlayacaktır. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür eder, projenin hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit ise, "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesinin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Iğdır Üniversitesi ile birlikte daha birçok projeye katkı sunmak istiyoruz. Daha önce belediyemiz tarafından yapılan çalışmalar sonucunda "Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar" projesi ortaya çıktı. Bu Projenin bayanlarımıza büyük bir katkı sunacağına inanıyorum" dedi.

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Iğdır’da “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim