• BIST 9530.47
  • Altın 2477.424
  • Dolar 32.4512
  • Euro 34.6474
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Iğdır'da canlı bomba önlemi

Iğdır'da canlı bomba önlemi
Iğdır Valiliği, son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle il ve ilçelerdeki polis karakollarının etrafını beton bariyerlerle kapatarak önlem almaya başladı.

Doğalgaz (LNG) yüklü tankeri gasp ederek Suveren Jandarma Karakoluna intihar saldırısı için harekete geçen PKK'nin girişiminin, kahraman şoför Turan Mutlu Gün'ün cesareti sayesinde son anda önlenmesi üzerine harekete geçen valilik, polis ve jandarma karakollarının çevresine yarım metre yükseklikteki beton bariyerlerle kapatma kararı aldı.

Valilik acil uygulaması ile ilk olarak Iğdır- Doğubayazıt karayolu üzerinde bulunan Suveren Jandarma karakolu, ardından Atatürk Caddesi'ndeki Zübeyde Hanım Bulvarı'nda bulunan Merkez Polis Karakolunun etrafına çelik ve beton bariyerler döşendi.

Ayrıca, valilik kararı ile PKK'lilerin gasp ederek Ağrı Dağına kaçırdıkları 4 otomobilin bombalı intihar saldırılarında kullanılacağı yolunda duyumlar üzerine Korhan Yaylasına hendek kazılarak Ağrı Dağına taşıtların giriş- çıkış yapması engellendi.

'FEDA EYLEMLERİ'

Kent merkezi ile ilçelerdeki karakolların etrafının beton bariyerlerle kapatılacağına dikkati çeken Vali Vekili Mevlüt Özmen, saldırılara karşı her türlü fiziki önlemin alındığını belirttii. Vali Vekili Özmen, bu konuda şunları söyledi:

"Hem bize teslim olan teröristlerin ifadeleri, hem de telsiz dinlemelerinden edindiğimiz bilgilere göre teröristlerin 'feda eylemleri' yapacağını biliyoruz ve takip ediyoruz. Çok büyük bir tanker faciasını atlattık. Sonrasında teröristler 4 vatandaşımızın otomobiline el koydular. O tankerle yapamadıkları fedai tarzı eylemi, bu 4 araçla yapma ihtimalleri çok yüksek. Bu nedenle Emniyet Müdürlüğü ve karakollarımızda tedbirleri üst düzeye çıkardık. Karakolların etrafını beton bloklarla çeviriyoruz. Böylece her türlü fiziki tedbirleri alıyoruz. Buradaki maksadımız bir tek ananın bile ağlamamasıdır."

Ağrı Dağında yuvalanan PKK'lilerden 17 ve 19 yaşındaki iki erkek ile Kandil'den kaçan Iğdır nüfusuna kayıtlı 17 yaşındaki bir kadın PKK'linin Iğdır'a gelerek güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu kaydeden Vali Vekili Özmen şöyle konuştu:

"Kadın terörist ifadesinde, yaptığımız hava bombardımanından dolayı çok büyük zayiat verdiklerini, kamplarının darmadağın olduğunu, bu karışıklıktan yararlanarak aşağıya indiğini belirtti. Babasını telefonla arıyor, babası da gidip kendisini alıp getiriyor ve teslim ediyor. Ağrı Dağında faaliyet gösteren 2 teröristten aldığımız bilgiye göre; bizim hendek açarak kapattığımız yol tamamen bomba düzenekleriyle döşenmiş. Aslında biz gidip o yukarıdaki 4 otomobili alabiliriz. Oradaki bombaları da temizleyebiliriz ama, istiyoruz ki bir tek erimiz dahi şehit olmasın. Vakti zamanı geldiğinde hepsi sırasıyla yapılacak."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim