• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı
Iğdır'ın merkez Hoşhaber beldesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Hoşhaber Belediye Başkan Vekili ve Belediye Eş Başkanı'nın bulunduğu...

Iğdır'ın merkez Hoşhaber beldesinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda aralarında Hoşhaber Belediye Başkan Vekili ve Belediye Eş Başkanı'nın bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma özel harekât ve komando birliklerinin katılımı ile Hoşhaber beldesinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Hoşhaber belediye binası ve beldedeki bazı adreslerde "terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne finansal kaynak sağlamak" iddiasıyla arama yapıldı. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Yapılan operasyonlarda aralarında Hoşhaber Belediye Başkan Vekili Kasım A., Belediye Eş Başkanı Nurcan P., Belediye Meclis üyeleri Mehmet Emin Y., Halis T. ile Aydın K., belediye çalışanı 8 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı bulunan belediye meclis üyeleri N. K. ile M. U. adlı şahısların ise arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanların jandarmadaki sorgusu devam ediyor. Gözaltıların olduğu Hoşhaber beldesinin DBP'li Belediye Eş Başkanı Ali Çam halen cezaevinde tutuklu bulunuyor. Eş Başkan Çam, 1 Kasım seçimleri öncesi Ağrı Dağı Korhan Yaylası mevkiinde sözde "barış çadırı" kurmuş, yapılan operasyon sonucu tutuklanmıştı. Çam, daha sonra İçişleri Bakanlığı'nca görevden alınmıştı.

'DÜŞMAN HUKUKU'

Iğdır Hoşhaber beldesinde 13 kişinin gözaltına alındığı operasyona HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, "Düşman hukuku devam ediyor." şeklinde yorum yaptı. HDP'li Adıyaman Twitter hesabından yaptığı açıklama ile operasyonlara tepki gösterdi. Adıyaman, "AKP nın belediyelerimize karşı yürüttüğü düşman hukuku devam ediyor. Iğdır Hoşhaber Belediyemize baskın, 13 gözaltı var. Kınıyorum." ifadelerini kullandı.Cihan

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı

Iğdır'da belediyeye terör operasyonu: 13 gözaltı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim