• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı
Belediye meydanında bulunan fuarın açılış törenine Iğdır Valisi Enver Ünlü, Emniyet Müdürü Melih Ekici, Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır Üniversitesi...

Iğdır Valiliği bal ve yöresel ürünler tanıtım fuarı düzenledi.

Belediye meydanında bulunan fuarın açılış törenine Iğdır Valisi Enver Ünlü, Emniyet Müdürü Melih Ekici, Belediye Başkanı Murat Yikit, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Doç. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar istiklal marşının okunması ile başlayarak konuşmaların yapılması, kurdele kesimi ve fuar alanının incelenmesi ile devam etti.

Iğdır Arı yetiştiricileri birliği yönetim kurulu başkanı Hüccet Şabahat, Arıcılığın her bir noktasında emek isteyen bir uğraş olduğunu belirterek "yöremizde tüketilen bal ve diğer arı ürünleri ilimizin yüksek yaylalarında üretilmektedir" şeklinde konuştu.

Şabahat, "Yaylalarımızda tarım ilaçlamasının olmaması, Iğdır'a özgü endemik bitkilerin çeşitliliği, doğal floramızın zenginliği balın değerini çok seviyede olmasını sağlamaktadır. Dünyanın en sağlıklı besinlerinden biri olan bal anne sütünden sonra en yararlı besindir. İçerisindeki vitamin mineral ve aminoasitler ile insan sağlığına ve gelişimine faydalı olan bal hastalıkları önleyerek vücuttaki zararlı mikropları yok etmektedir.

Iğdır valisi Enver Ünlü, üreticinin ürettikleri ürünler için Pazar oluşturamadıklarını ve bu durumdan üreticinin motivasyonunun olumsuz etkilendiğini belirterek "Bu durumda tüketici ürünün elinde kalacağını düşünerek ürettiklerini maliyetinden çok düşük olarak aracı şekilde satmakta. Tanıtım fuarını düzenlememizdeki amaç üreticilerin ürettikleri ürünü birinci elden tüketiciye satmak tüketiciyle buluşmasını sağlayarak emeğinin karşılığını aracı şirket sayısını azaltarak bizzat kendisinin yapmasını sağlamaktır. Iğdır ovası Türkiye'nin doğu Anadolu bölgesinde ve Türkiye'nin en doğusunda yer alan gerek iklim özellikleri gerekse verimli topraklarıyla doğunun çukur ovasıdır. Tarımsal potansiyeli, üretim kültürü, coğrafi yapısıyla ve kültürel çeşitliliği ile Iğdır geleneksel ve yerel ürünler bakımından zengin illerimiz arasında yer almaktadır" dedi.

Üretici Zübeyde kaynar ise "valiliğimiz ve belediyemiz böyle bir çadır açtılar. Bizde evde pişirdiğimiz reçeli yöresel olarak yaptığımız tüm ürünleri getirip değerlendiriyoruz. Tüm bayanlarımız işsiz kalmasın ev hanımı olarak içeride hapis olup oturmasınlar. Ekonomik katkısı çok büyük çoluk çocuğumuza ve kendimize katkısı oluyor. Bu işin devamı olursa seviniriz" söyledi.

Üretici Önder Ablay, "Fuar gerçekten Iğdır'ın ihtiyacı olan bir fuardı. Geç kalınmış bir durum. Ama sayın valimizden Allah razı olsun ki bu düzenlemeyi yaptı ve güzelde oldu. Bundan sonraki yıllarda daha da şenlenir ve canlanıp daha güzel olacak inşallah" dedi.

Fuarın 7 gün devam edeceği öğrenildi.

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Iğdır’da Bal ve Yöresel Ürünler Fuarı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim