• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor
1998 yılında kurulan Iğdır Üniversitesi Süveren Kampüsü, yapılan son yatırımlar ile göz dolduruyor.

1998 yılında kurulan Iğdır Üniversitesi Süveren Kampüsü, yapılan son yatırımlar ile göz dolduruyor.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, Suveren Kampüsü alanında inşaatı devam medikososyal binası ile Açık Spor Tesisleri, üniversite camisinde ve altyapı ikmal yapım işi çalışmalarında incelemede bulundu. Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt ve Daire Başkanı İbrahim Kabalak, Özel Kalem Müdürü Hakan İrak'ın da hazır bulunduğu incelemelerde Rektör Yılmaz, inşaatı devam eden binaları gezerek inşaatı yapan yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Çalışmaları yerinde inceleyerek inşaatlar hakkında kısa bir değerlendirme yapan Rektör Yılmaz, Iğdır Üniversitesi'nin kaliteli, ilkeli ve gelişmiş bir üniversite olma yolunda adım adım ilerlediğini ifade etti. Iğdır Üniversitesi'nin yeni kurulan çoğu üniversite arasında adından söz ettiren bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Yılmaz, yaptıkları inşaatlarla geleceğe yatırım yaptıklarını belirtti.

"GELECEĞİN MODERN ÜNİVERSİTESİNİ KURUYORUZ"

Rektör Yılmaz, yaptıkları inşaatlarla, hazırladıkları fiziki şartlarla geleceğin üniversitesini kurarken, bir taraftan da gelecek nesillere, geleceğimizin teminatı gençlerimize modern şartlarda eğitim görecekleri eserler bırakmanın, onlara ilim yuvası hazırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Projeler hakkında bilgi veren Rektör Yılmaz, "Altyapı ikmal yapım işi yapımına 12 Mayıs 2015 tarihi itibariyle başlanılmış olan altyapı ikmal yapım işi kapsamında 5 kilometrelik bölünmüş yol, elektrik hatları, kanalizasyon işleri, içme suyu, sulama suyu, yağmur suyu, yangın suyu ve çevre aydınlatma işleri yapılmaktadır. 2013 yılı itibariyle başlanılmış olan cami yapım işi, 3 bin 700 metrekare alana sahip olup, toplam 3 bin kişi kapasitelidir. Yapım işi devam etmekte olup kısa süre içerisinde de 2 adet külliye inşaatına başlanılacaktır. Iğdır Üniversitesinin 2016 yılında yapımını planladığı açık spor tesislerinin alanı 56 bin metre kare olup içerisinde, 3 bin seyirci kapasiteli tribünler ve atletizm pisti, 1 adet basketbol sahası, 1 adet tenis sahası, 2 adet halı futbol sahası bulunmaktadır" dedi.

"IĞDIRLILARIN DA FAYDALANACAĞI MEDİKOSOSYAL BİNASI KURUYORUZ"

Iğdırlıların da faydalanacağı medikososyal binası kurduklarını anlatan Rektör Yılmaz, "Medikososyal binasında sağlık birimlerinde; 3 doktor odası, 1 hemşire odası, 1 dişçi odası, 1 acil müdahale odası, 2 arşiv-depo,1 danışma-kan alma ve 1 çay ocağı olacaktır. Tesiste öğrenci kulüpleri için 16 adet kulüp, 2 denetim-gözetim odası olacaktır. Ayrıca tesiste gelen konukların ve öğrencilerin faydalanacağı, 500 metre karelik market, 250 kişilik 4 adet odadan oluşan konferans salonu, 800 metre karelik açık alan, 4 adet büfe-mutfak oluşan fast-food, kafeterya, 2 adet bay-bayan kuaför, 1 postane, 1 pastane, 1 terzi ve kuru temizleme, uçak-otobüs bilet satış yeri, banka olacak. Tesisin; 2 kattan oluşan; 1 personel ve 1 idari yemekhane 3. Katında, 8 adet AB proje ofisleri ve 2 oda bina yönetici odası.13 bin 500 metre kare 530 metre kare açık amfi projede yer alıyor" ifadelerini kullandı.

"HAYVANCILIĞIN GEÇİM KAYNAĞI OLDUĞU IĞDIR'A BİR HAYVAN HASTANESİ KAZANDIRIYORUZ"

Kampüste kurulan hayvan hastanesi ile ilgili de bilgi veren Rektör Yılmaz, "Hayvancılığın önemli geçim kaynağı olan Iğdır'da ayrıca Ağrı Dağı'nın ve Aras Nehri havzasında bir çok yaban hayvanı barındıran bölge olmasından dolayı, bölgede büyük eksikli olduğu hissedilen bir hayan hastanesi projelendirerek hayata geçiriyoruz. Hayvan hastanemiz; 1 acil müdahale odası, 1 otopsi, 1 eczane, 3 muayene odası, 1 derslik, 2 laboratuvar, 1 yönetici odası, 4 veteriner odası, 2 ameliyathane, 1 sterilizasyon odası, 1 röntgen odasından oluşacaktır" dedi.

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Iğdır Üniversitesi Yatırımlarla Göz Dolduruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim