• BIST 9667.71
  • Altın 2497.402
  • Dolar 32.5841
  • Euro 34.8312
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Iğdır temiz hava için doğalgaz bekliyor

Iğdır temiz hava için doğalgaz bekliyor
Hava kirliliği nedeniyle "alarm veren" iller arasına, Doğu'nun Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır da yerini aldı.

Hava kirliliği nedeniyle "alarm veren" iller arasına, Doğu'nun Çukurova'sı olarak bilinen Iğdır da yerini aldı. Iğdırlılar hava kirliliğinden kurtulmak için doğalgazın gelmesini bekliyor.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, insan sağlığını tehdit eder seviyeye çıkan hava kirliliğinin nedeni olarak Iğdır'ın topografik yapısını, kalorifer ve sobaların tekniğine uygun yakılmamasını gösterdi. İl Müdürü Gençtürk, kükürtdioksit oranının normal, partikül madde oranının ise standartların çok üzerinde olduğunu belirti. Görkem Iğdır'ın çevre sorunları arasında hava kirliliğinin ilk sırada bulunduğunu da söyledi. Hamdi Görkem, şunları kaydetti: "Kış aylarında ısınma amaçlı kullanılan katı yakıtlar, yetersiz hava akımı nedeniyle kirlilikte zaman zaman normal değerlerinin üzerine çıkmaktadır. Iğdır'da kükürtdioksit oranı standartların altında, fakat partikül oranı ise tam aksine normalin çok üzerindedir. Ölçümlerde Iğdır, kirlilik oranı açısından kirli iller arasında gözükmektedir."

Gençtürk, vatandaşlardan kömür ve diğer katı yakıtları alırken ve kullanırken daha dikkatli olmasını istedi. Lastik yakanları da uyarılmasını istedi. "Iğdır'a Şubat 2016'da doğalgaz verilmesi bekleniyor" diyen Gençtürk, "Vatandaşlarımız açık alanda kömür satanları, lastik yakanları ve kurallara uymayanları güvenlik güçlerine ve müdürlüğümüze bildirmeliler. Hava kirliliğinin önüne geçmek için şehrimiz mutlaka doğalgaza kavuşturulmalı. Iğdır'da doğalgazın 2016 yılının Şubat ayında verilmesi bekleniyor." dedi.

'AKŞAMLARI NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ'

Uzmanlar kirli havalarda özellikle çocuk, hasta ve yaşlıların zorunlu kalmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Zorunluluk halinde çıkanların ise ağız ve burunlarını atkı veya maske ile kapatmalarını istedi. Vatandaşlar, akşam saatlerinde kirliliğin çok arttığını kalorifer ve sobaların yakılmasından sonra sokağa çıktıklarında nefes almamaktan şikâyet etti. Kent sakinleri ise "Hava kirliliği yüzünden akşamları nefes almakta zorlanıyoruz. Yetkililerin bir an önce önlem almasını ve şehrimize doğalgaz verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim