• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor
Kış ayının gelmesi ve yağışların başlamasıyla alt yapısı olmayan sanayi sitesi yine sular altında kaldı.

Kış ayının gelmesi ve yağışların başlamasıyla alt yapısı olmayan sanayi sitesi yine sular altında kaldı.

Özellikle Iğdır Küçük Sanayi Bölgesinde sık sık yağan yağmurdan dolayı uzun süredir yol ortasında ve yol kenarlarında iş yerleri önünde biriken su yığınları bulunuyor. Sanayi esnafı suların iş yerlerine dolmaması için çaba sarf etti. Sanayi esnafı "Küçük Sanayi sitesinin yıllardan beridir alt yapı sorunu var. Altyapı olmadığı için kanalizasyon taşıyor iş yerlerine doluyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz." dediler.

Iğdır Sanayi Sitesi Derneği Başkanı Atakan Taşkınsu, her yıl kış mevsiminde su ve çamur içinde ekmek mücadelesi verdiklerini belirtti. Taşkınsu, "Bizim derdimiz büyük ve durumumuz içler acısıdır. Iğdır Sanayi Sitesinin bu gün yol problemi artık siyasi bir malzeme haline getirilmiştir. Yağan yağmur suyu Iğdır Sanayi Sitesinin alt yapısı olmadığı için kanalizasyondan çıkan lağım suları ile karışıyor" dedi.

"Abdest alıp namaz bile kılamıyoruz"

Araçları tamir ettikten sonra abdest alıp namaz kılamadıklarına değinen Taşkınsu, "Her taraf pislik ve lağım kokusu içinde. Eksi 20 derecede hizmet veren sanatkarlarız. Alt yapı yok üst yapı ise parke yapılmış. Yıllardır sanayi sitemizin yolları göçük durumdadır. 400 iş yerini kaldırabilecek kanalizasyon sistemi var ama, 25 yıllık bir süreç içerisinde kanalizasyon sistemi hiç bir şekilde açılıp temizlenmediği, bakım ve onarım yapılmadığından dolayı şuan çalışmıyor. Yağmur yağıp sanayi içinde göletler oluşunca hem vatandaş hem de esnaf bıkmış durumda. Iğdır Sanayi Sitesinde 2 bin insan bulunuyor. Her seçim döneminde seçim malzemesi olmaktan, bize oy verin seçilelim sizin yollarınızı yapalım demelerinden bıktık. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Iğdır sanayi sitesinde bulunan 2 bin kişi bu konudan artık çok rahatsız. Iğdır'da bulunan AK Parti İl yönetimini ve Milletvekilini size şikayet ediyorum. Dükkan dükkan gezerek söz verdiler. Bu halk verdiği sözü tuttu ama karşılığını göremiyor" şeklinde konuştu.

Aracını bakım için Oto Sanayi Sitesine getiren Volkan Tuncer isimli vatandaş, "Buraya gelip sanayinin yollarını gördükten sonra Iğdır'ın ne kadar sahipsiz olduğunu gördük. Esnaf ve vatandaş perişan. Cumhurbaşkanımız, Başbakanlığı döneminde Iğdır'a gelmiş "Iğdır çöpten geçilmiyor" demişti. Şimdi iktidarda Milletvekilimiz olmasına rağmen Iğdır'ın durumunda hiç bir değişim yok. Arabamı yıkattıktan sonra sanayiye gelsem ve işimi bitirip çıktığım zaman tekrar yıkatmak zorunda kalıyorum. Yıllardır hiç bir şekilde çözüm bulunmadı" dedi.

Site esnaflarından Cafer Yaşar, "biz burada vergimizi veren esnafız. Bütün yetkililer sadece seçim zamanı gelip yol yapacağız der, bizde alkışlar ve göndeririz. Ama halimiz bu. Arabaların altına uzanıyor işimizi yapıyor ve daha sonra namaz kılıyoruz. Ama üstümüz pis oluyor. Çamur ve bu lağım suyunun içinde cebelleşmekten bıktık" şeklinde konuştu.

Iğdır Oto Sanayi Sitesinde lokanta işleten Famil Karaduman ise, "bir sürü sıkıntı var. Lokantaya gelecek müşterilerim var ama çamurdan dolayı arabalarını sanayi içine sokmuyor. Müşteriler yemek veya sanayide arabasını yaptırmak için çizme giyip geliyor. Bir an önce yetkililerden bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Artık iş yapamaz duruma geldik ve neredeyse iş yerini kapatacağız" ifadelerini kullandı.

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Iğdır sanayi esnafı balık avlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim