• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

İGDAŞ'tan Taksim'deki patlamayla ilgili açıklama

İGDAŞ'tan Taksim'deki patlamayla ilgili açıklama
Taksim'deki patlamayla ilgili İGDAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Doğalgazdan kaynaklandığına dair bir bulguya rastlanmamıştır." denildi.

İgdaş'dan, Taksim'deki patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, ihbar üzerine olay yerine giden ekiplerin yaptıkları ilk incelemede, iş yerinde bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğunun tespit edildiği ve mutfak tüpünün itfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırıldığı, patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye rastlanmadığı bildirildi.

İgdaş'dan yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Taksim Kazancı Yokuşu No: 50 adresindeki sanat atölyesinde bir patlama meydana geldiği hatırlatıldı.

"DOĞALGAZ BELİRTİSİNE RASTLANMAMIŞTIR"

187 Doğalgaz Acil Hattı'na dün saat 16.23'te ihbar geldiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İhbar üzerine olay yerine giden İgdaş ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede, iş yerinde bulunan 12 kilogramlık mutfak tüpünde gaz sızıntısı olduğu tespit edilmiş ve mutfak tüpü itfaiye tarafından olay yerinden uzaklaştırılmıştır. Yapılan ayrıntılı incelemede, patlama sonrasında tavan sıvalarında çok fazla tahribat olmadığı, tahribatın zemin seviyesinde yoğunlaştığı, patlamanın merkezindeki 12 kilogramlık mutfak tüpündeki sızıntının olay sonrasında da devam ettiği tespit edilmiştir. Patlamanın doğalgazdan kaynaklanmış olabileceğine dair bir belirtiye rastlanmamıştır. Patlamayla ilgili kesin bilgiler, olayla ilgili yapılan adli incelemeler sonrası netlik kazanacaktır. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz."

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA: 1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki patlamaya tüpgazın neden olduğunu belirterek, hastanede tedavi gören yaralılardan birisinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Vali Mutlu, Sancaktepe'de katıldığı programda, Taksim'deki patlamaya ilişkin İHA muhabirinin sorusunu yanıtladı. Mutlu, "İlk kanaatimiz bir doğalgaz veya tüpgaz patlaması olduğu şeklindeydi. En büyük tesellimiz bir can kaybının olmaması. Fakat yaralılarımız var, acil şifalar diliyoruz. Özellikle 3 tanesi yanık tedavisi görüyorlar. Bir tanesi ağır. İnşallah şifa bulurlar.

BANA İLETİLEN BİLGİ TÜPGAZ PATLAMASI

Gece İgdaş ve itfaiye ekiplerimizin yaptığı incelemeler sonucunda bana iletilen bilgi bunun bir tüpgaz patlaması olduğu şeklindeydi. Dolayısıyla hepimizi üzen bir kaza yaşandı. Bu tür olaylara karşı tüpgazları, doğalgazları kullanırken çok dikkatli olmak gerekir. Allah beterinden muhafaza etsin. Büyük geçmiş olsun." dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim