• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

İfade sırasında kalp krizi geçiren belediye başkanı Kocaman yoğun bakıma alındı

İfade sırasında kalp krizi geçiren belediye başkanı Kocaman yoğun bakıma alındı
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 11 kişi ile birlikte gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Burhan Kocaman, dün gece emniyetteki ifadesi sırasında avukatının...

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 11 kişi ile birlikte gözaltına alınan Belediye Eş Başkanı Burhan Kocaman, dün gece emniyetteki ifadesi sırasında avukatının yanında kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Kocaman'ın, yaklaşık 10 saat süren ameliyatının iyi geçtiği ve yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan partililer ve Belediye Başkanı Burhan Kocaman'ın yakınlarına, durumu hakkında avukatı Bülent Yaşa bilgi verdi. Avukat Yaşa, yaptığı açıklamada, müvekkilinin sorgu sırasında fenalaştığını belirterek, "Karakoçan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Karakoçan DBP Belediye ilçe eş başkanları dahil olmak üzere, 11 müvekkilimiz gözaltına alındı. Sabah saatlerinde yapılan operasyon ile Elazığ TEM Şube Müdürlüğü'ne getirildiler. Olay basına yanlış bir şekilde servis edildi. İlk başta müvekkillerin ihaleye fesat karıştırdığı iddiası vardı basında. Yalnız bu haberler yanlıştır. Biz kendisiyle görüştük, bütün müvekkillerimiz ile görüştük, bütün ifadelere de girdik. Hiç bir müvekkilimize ihaleye fesat karıştırma ile ilgili tek bir soru sorulmamıştır. Müvekkillerimizin örgüt propagandası suçundan soruşturması yapıldı." dedi.

Kocaman'ın, rahatsızlandığında yanında olduğunu belirten Yaşa, şunları kaydetti: "Burhan Kocaman'ın ifadesine bizzat katıldım. Emniyet ifadesi alınırken akşam saat 23.30 sularında ifade devam ederken kendisi fenalaştı. Biz kendisini hastaneye kaldırdık. Eğitim Araştırma Hastanesi'ne, orada yapılan tetkiklerde herhangi bir şey olmadığı söylendi ve bizi taburcu ettiler. Tekrar emniyete döndük. Tekrar ifadeye başladığımız esnada müvekkilim daha kötü oldu. Tekrar ambulans çağırıp Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırdık, orada aort damarının yırtılması teşhisi kondu. Bu sabah itibariyle sabah 05.00'te ameliyata alındı. Kendisi şu an yoğun bakımda. Ameliyatı iyi geçti. 48 saat yoğun bakımda kalması gerekiyor."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim