• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı
Türk gelinlik ve abiye giyim sektörünün önemli fuarlarından biri olan If Weding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapılarını açtı.

Türk gelinlik ve abiye giyim sektörünün önemli fuarlarından biri olan If Weding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapılarını açtı.

İZFAŞ tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen IF Wedding Fashion-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Fuar İzmir'de açıldı. Birçok ülkeden alıcıların gelmesi beklenen fuarın açılışı, Fuar İzmir B Holü Fuar Sokağında yapıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, ilçe belediye başkanları, modacılar, alım heyetleri ve firma temsilcileri katıldı.

Yaklaşık 198 firmanın katılımcı olarak yer aldığı yaklaşık 75 ülke ile yurt içi 81 ilden alım heyetlerinin geldiği fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İzmir Gelinlik Abiye ve Damatlık fuarımız dünyanın ünlü moda merkezleri Milano Paris ve Londra ile yarışır konuma gelmiştir" dedi.

"MİLANO, PARİS VE LONDRA İLE YARIŞIR"

Fuarın 10 yıl öncesine göre büyük gelişme gösterdiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: "70 katılımcıdan 200'e, 4 bin metrekareden 40 bin metrekareye çıktık. İzmir Gelinlik Abiye ve Damatlık fuarımız dünyanın ünlü moda merkezleri Milano, Paris ve Londra ile yarışır konuma geldi. 4 gün boyunca açık olacak fuarımıza ABD, Almanya başta olmak üzere 75 ülkeden, 81 ilimizden 25 bin dolayında profesyonel ziyaretçi katılacak. Geçen yıl gelinlik tasarım yarışmasına 240 proje katılmıştı, bu yıl korkunç büyüme yaşadık ve 507 tasarım yarışmaya katıldı. Türkiye'nin en nitelikli en büyük fuar alanında gelinlik fuarımızı ilk defa yapıyoruz. "İzmir'de gelinlik fuarı ne yaptı" diye sorulduğunda tüm hemşehrilerimizin 10 yıl önceki gelinlik vitrinleriyle bugünküleri kıyaslamasını, kaç kat arttığını düşünmesini istiyorum. İzmir fuarcılığı bu mekanda büyüdükçe, İzmir'in kalkınmasına, hizmet turizmin gelişmesine çok büyük katkıda bulunacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da "Gelinlik fuarına başladığımızda 4 bin metrekarede 72 firmanın iştirakiyle 10 yıl önce açmıştık. Bugün 10 kat büyüyerek 40 bin metrekarede 200 firma katılımıyla Avrupa ve dünyanın en önemli gelinlik fuarlarından birini yapıyoruz. İzmir şuan, İzmirli gelinlikçiler Türkiye ihracatının yüzde 70'ini gerçekleştiriyor. Bu başarıya katkı koyan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, stantları ziyaret etti.

PROFESYONEL ZİYARETÇİLERE AÇIK

Sadece profesyonel ziyaretçiye yönelik fuarın A holünde gelinlik ve damatlık, B holünde abiye giyim ürünleri sergileniyor. IF Wedding Fashion İzmir, 5 Şubat 2016 Cuma günü sona erecek.

Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70'ini üreten İzmir'in ev sahipliğindeki IF Wedding Fashion İzmir-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, bu yıl birçok alanda rekora imza attı. Dünya moda otoritelerinin en önemli fuarlardan biri olarak gördüğü 2-5 Şubat tarihleri arasında organize edilen IF Wedding Fashion İzmir'de 198 firma stant açtı. Fuarda, ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Lübnan ile yurt içinde başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul'dan sektörün önde gelen firmaları yer alıyor. 2007 yılında 4 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen fuar, 10. yılında 10 kat büyüyerek 40 bin metrekare alana ulaştı. Geçen yıl 240 tasarımın yarıştığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışmasında bu yıl 507 tasarım yarıştı.

YABANCI ALICILAR

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği fuara bu yıl yabancı alıcıların gelmesi beklenen ülkeler şöyle; ABD, Almanya, Avusturalya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya Kanada, Kosova, Kuveyt, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Mozambik, Özbekistan, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Senegal, Slovenya, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yunanistan.

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

If Weddıng Fashion 2016 İzmir’de Kapılarını Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim