• BIST 9677.12
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

İETT şoförlerine kişiye özel eğitim verilecek

İETT şoförlerine kişiye özel eğitim verilecek
Toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar sonrası harekete geçen İETT, yol güvenliği ve şoför odaklı sürüş eğitimi projesini hayata geçiriyor.

Toplu taşıma araçlarının karıştığı kazalar sonrası harekete geçen İETT, yol güvenliği ve şoför odaklı sürüş eğitimi projesini hayata geçiriyor. Bu yıldan itibaren uygulanmaya başlayan proje ile şoförlere kişiye özel eğitim verilecek. Eğitim sonrası şoförleri bir ay boyunca aracın kara kutusundan takip edecek İETT, şoförlerin sürüş haritalarını çıkararak eksikliklerin giderilmesini sağlayacak.

İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İstanbul'da toplu taşımanın kalbi olan otobüslere ve bu araçları kullanan personele ilişkin yeni bir uygulamayı hayata geçireceklerini söyledi. Yaklaşık 6 bin otobüsün hizmet verdiği İstanbul'da İETT Akademi'de şoförlere simülasyon eşliğinde sürüş eğitimi verildiğini belirten Kahveci, aynı zamanda teorik ve pratik eğitimler verdiklerini belirtti. Psikolojik danışmanlık hizmeti yanında psikoteknik merkezinde testler yaptıklarını anlatan Kahcevi, bu yıl ilk kez uygulanmaya başlayacak olan yeni sistem hakkında da bilgi verdi.

Şoför eğitimleri de bu yıl bir yeniliğe imza atacaklarını belirten Kahveci, Yol Güvenliği ve Şoför Odaklı Sürüş Eğitimi Projesi ile şoförlere kişiye özel eğitim verileceğini, eğitim sonrası şoförlerin bir ay boyunca kara kutudan gelen veriler ile izleneceğini söyledi. Veriler doğrultusunda şoförlerin sürüş haritaları çıkarılarak şoförlerin iyileştirilmeye açık yönlerinin belirleneceğini ifade eden Kahveci, alınan sonuçlara göre kişiye özel eğitimler verileceğini dile getirdi.

Kahveci, İETT şoförlerinin işaret dili, doğru iletişim ve halkla ilişkiler konularında da eğitim aldıklarını söyledi. Yeni alınacak 1000 araç ile birlikte çevreci normları sürekli göz önünde bulundurduklarını kaydeden Kahveci, "Yeşil Garaj projesini hayata geçirdik. Araçların bakım ve temizliğinde kullanılan yıkama sularını arıtarak tekrar kullanıyoruz. Bu miktar yıllık 150 bin ton suyu buluyor. Yenilenebilir Enerji Tesislerinin ilkini Beylikdüzü'nde, ikincisini Kartal'da kurduk. Buralardaki rüzgar tirbünleri çevreye 500 ağaçlık katkı sağlıyor. Tesislerimizin sayısını artıracağız. Güneş enerjisini garajlarımızda kullanmaya başlamıştık." değerlendirmesinde bulundu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim