• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İETT otobüs hatlarını telefona taşıdı

İETT otobüs hatlarını telefona taşıdı
İETT'nin geliştirdiği ve Mobiett adı verilen uygulama İstanbul toplu ulaşımında ihtiyaç duyulabilecek tüm ulaşım bilgilerine akıllı telefonlar aracılığı ile istenildiği an ulaşma şansı tanıyor

IOS ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar için geliştirilen harita tabanlı uygulama sayesinde İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağının tamamı 'Akıllı Durak' haline getirildi.

İETT tarafından geliştirilen yeni mobil uygulaması ile İstanbul genelindeki 11 bin 569 otobüs durağını 'Akıllı Durak' haline getiriyor.

Mobiett uygulamasını akıllı telefonlarına yükleyen kullanıcılar, konum bilgilerini paylaştıklarında harita üzerinde çevrelerinde bulunan durakları ve bu duraklardan geçen tüm otobüs hatlarının tahmini geliş saatlerini, gerçek zamanlı olarak görebiliyor. Ayrıca, konum bilgisi paylaşılmadan da hat ve durak arama işlemleri yapılabiliyor. Arama işlemi sonunda seçilen hatta ait güzergâh harita üzerinde görülürken, hattın uğradığı durak bilgileri, hattın sefer tarifesi, hangi durağa kaç dakika sonra ulaşılacağı gibi toplu ulaşımı kolaylaştıracak bilgilere de hızlı erişilebiliyor. Seçilen akıllı durağa ulaşan yolcular, o duraktan geçen hat bilgileri ile hangi aracın kaç dakika sonra geleceğini de duraklardaki ekranlarda ayrıca görebiliyorlar. Geliştirilen uygulamanın sunduğu bir başka özellik ise anlık mesaj ve beyaz masa seçenekleri. Beyaz masa sayesinde yolcuların talep, öneri ve şikâyetleri alınırken, mesaj bölümü ile de hatlarda meydana gelen kaza ve aksaklıklar anlık olarak duyuruluyor. Uygulamada toplu ulaşımı düzenli ve yoğun kullananlar için bir de durak ve hatları Favori Listesi'ne ekle seçeneği mevcut. Bu sayede hat, durak aramak için zaman kaybedilmesinin de önüne geçilmiş oluyor. Uygulamanın geliştirilmesi devam ederken yakında bir de uygulamaya

'Nasıl Giderim Mobiett'e Sor' adı ile bir kolaylık sağlayan güzergah tespiti eklenmesi planlanıyor. IOS ve Android işletim sistemli telefonu olmayan kullanıcılar ise yakında eklenecek yazılımla internete bağlanıp uygulamadan yararlanma şansı bulacak.

Uygulama bugüne kadar IOS işletim sistemli telefonlarda 140 bin, android işletim sistemli telefonlarda ise 110 binin üzerinde indirildi. Yolculukların yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde mobil uygulama üzerinde 200 binden fazla sorgu yapılıyor. Gün içinde de bu sayı 30 binin üzerine çıkıyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim