• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

İdris Güllüce ile İsmet Yıldırım'ın bomba ses kaydı

İdris Güllüce ile İsmet Yıldırım'ın bomba ses kaydı
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında geçen bir telefon konuşması, Bakanlar Kurulunda alınan kararlarla ilgili ilginç iddialar içeriyor.

25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına yönelik skandalların sonu gelmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında 26 Aralık 2012 tarihinde saat 13:38:35’de gerçekleşen telefon görüşmesi ilginç detayları da ortaya çıkarmış oldu.

Büyükşehir Belediyeleri ile alakalı Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılmış olan bir yasadan bahseden KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’ye serzenişte bulunuyor ve Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan bu yasanın, “Kendi Kendine ayağına sıkmak” olarak yorumluyor.

Karsigazete.com’dan Emre Erciş’in haberine göre; işte KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllece arasında gerçekleşen telefon görüşmesindeki o kısım:

İSMET YILDIRIM: Alo

İDRİS GÜLLÜCE: Selamun Aleyküm

İSMET YILDIRIM: Aleyküm Selam İdris abicim nasılsınız

İDRİS GÜLLÜCE: Allaha hamdolsun siz nasılsınız

İSMET YILDIRIM: Hamdolsun, abi bizim bir vakıfa bir yardım meselemiz vardı da bu vesile ile dün iştiraklerdeydim orda öğrendim Cemal Özdemirden

İDRİS GÜLLÜCE: Hıh

İSMET YILDIRIM: Siz son bir yasa çıkarmışsınız büyükşehirlerle alakalı. Onun son maddesine iştirak şirketlerinin sayıştaya tabi olan bu tür yardımlarının yapılamayacağına dair bir madde eklemişsiniz bundan haberiniz var mı sizin abi?

İDRİS GÜLLÜCE: Ya abi bize öyle onlar biz kendimiz bunları hazırlayabildiğimiz yok. İçişleri Bakanlığı bunu hazırladı abi getirdi önümüze koydu, patronda hiçbir şeysine dokunmayın dedi

İSMET YILDIRIM: Abi çok tehlikeli bir şey bu ya

İDRİS GÜLLÜCE: Ya … Kendisi zaten afedersin … bir şey ya bırak sen onu ya, ya arkadaş ben anlamadım gitti yani abi onu ne bileyim yani

İSMET YILDIRIM: Allah Allah

İDRİS GÜLLÜCE: ya daha çok …

İSMET YILDIRIM: Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz ya böyle bir şey yok ki; böyle bir yasa vardı yani

İDRİS GÜLLÜCE: Ne gereği var abi … Ne gereği var ya kardeşim

“BAŞBAKAN’IN İMZASI VAR, AMAN ÇENTİK ATMAYIN”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce ile KİPTAŞ Genel Müdürü Yıldırım arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ilerleyen dakikalarında çok önemli bir detay daha ortaya çıkıyor.

Bakan Güllüce’nin söylediğine göre Bürokrasiden gelen kanunlarda, alt komisyonda olan kişilere “Aman Başbakan’ın imzası var, sakın çentik falan atmayın” ikazı yapılıyor ve tüm insiyatifin dönemin başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’da olduğu itiraf ediliyor.

Güllüce ayrıca bu uygulamaları saçma sapan bulduğunuda itiraf ederken, dönemin Başbakanı Erdoğan’ın emri doğrultusunda “Çentik” atılmadan imzalanan komisyon kararlarının ülkenin çıkarlarına değil aksine zararlarına hizmet ettiği de belirtiliyor.

Güllüce ile Yıldırım arasında gerçekleşen bu görüşmenin TİB arşivlerinde bulunan ve dinleme yapan görevlilerin aidiyet numaralarının da yeraldığı orijinal TAPE kayıtları, şu şekilde kayda alınıyor:

İSMET YILDIRIM: Sizin … e evet Turan hoca da burada İdris beyin mutlaka haberi vardır dedi onun üzerine ben sizi aradım

İDRİS GÜLLÜCE: Ya haberimiz ta başından beri var

İSMET YILDIRIM: Hüseyin abi …

İDRİS GÜLLÜCE: Abi siz de şimdi Turan bey çok iyi bilir kanunlar bürokrasiden geliyor. Bize de diyorlar ki Başbakan’ın (Erdoğan) imzası var, aman ha çentik atmayın tamam mı. İşte böyle bir şey oluyor

İSMET YILDIRIM: Vay anasını

“BİZ İSTİŞARE PARTİSİYİZ” DİYOR AMA…

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra istifa ettiği partisinin 1. Olağan Üstü Kurultayında yerine geçecek olan parti Genel başkanı ve Başbakan’ın seçilmesi noktasında yaptığı konuşmasında “AKP olarak tüm partililerimizle istişareler yaptık. Bu istişareler sonucu bir karar aldık. AKP Kadın kolları, gençlik kolları, milletvekilleri yani tüm partilileri ile istişare yapmadan bir adım atmayarak herkese demokrasi dersi verdi” açıklamalarında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İstişare” yapmadan bir adım atmayız dese de, Bakan Güllüce ve Yıldırım arasında gerçekleşen bu görüşme, Erdoğan’ın iddialarının tam aksini gösterirken, “İstişare bahane, Erdoğan’ın fikirleri ŞAHANE” düsturu ile genel kabul ile milletin menfaatleri doğrultusunda değil, bizzat Erdoğan’ın uygun gördüğü kararlar doğrultusunda hareket edildiğini göstermekte.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım arasında 26 Aralık 2012’de gerçekleşen ve Karşı’nın ulaşmış olduğu “Aidiyet Numaralı” olarak TİB kayıtlarına geçen o konuşmanın orijinal metni.

100920141510237735125_3.jpg

2-054.jpg

3-030.jpg

4-018.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim