• BIST 9632.76
  • Altın 2479.702
  • Dolar 32.4978
  • Euro 34.6277
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

İdris Bal'ın gizli hedefi bakın neymiş!

İdris Bal'ın gizli hedefi bakın neymiş!
Geçtiğimiz hafta yeni parti kurduğunu açıklayan eski AK Partili İdris Bal’la ilgili önemli detay ortaya çıktı.

17 Aralık sürecinde AK Parti'den istifa eden Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Demokratik Gelişim Partisi’ni (DGP) kurduktan sonra bir partili istifa etmiş, ardından da Bal’ın düzenlediği basın toplantısına yazılı basından sadece bir isim katılmıştı. Son günlerde şok üstüne şok yaşayan DGP Genel Başkanı İdris Bal’ın asıl hedefinde ise AK Parti çatısı altında ‘bakan’ olma planı olduğu ortaya çıktı.

İdris Bal, Kütahya’daki seçmenlere kendini ‘bakan adayı’ olarak tanıtırken bununla ilgili olarak ise kartvizit bile bastırdı. “Kütahya’nın Bakan Adayı Prof.Dr. İdris Bal” ifadesinin yer aldığı kartvizit, milletvekili Bal tarafından şehrin her köşesine dağıtılmış. Kartvizit, Bal milletvekili olmadan önce bastırıldı. Başka bir deyişle Bal, milletvekili olmadan önce bakanlığa aday olmuş. 

İDRİS BAL’IN GÖZÜ İDRİS NAİM ŞAHİN’İN KOLTUĞUNDAYMIŞ

Daha sonraki tarihlerde Kütahya'daki bazı yerel gazeteler ‘olası kabine değişikliği’ öncesi spekülasyonel haberler yayınladı. 19 Ekim 2012 tarihli ‘Yeni Kütahya Gazetesi’nin ‘Bal gibi olur’ başlığıyla manşetten verdiği haberinde, İdris Bal’ın eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yerine geçecek iddiası ortaya atılmıştı.

ERDOĞAN HİÇBİR ZAMAN İDRİS BAL’DAN RAPOR İSTEMEDİ

Aslında bu bilgilere bakıldığı zaman İdris Bal’ın nasıl bir hesap içerisinde olduğu gayet net anlaşılıyor. Bal’ın zaman zaman hazırladığı Suriye, Çözüm Süreci ve Terör raporlarının dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözüne girmek için hazırladığı iddia edildi. Bal bu raporları dönemin Başbakanı Erdoğan’ın isteğiyle hazırladığını iddia etmişti. Haber7’nin AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Erdoğan’ın hiçbir zaman İdris Bal’dan rapor istemediği, Bal’ın bu tutumundan dolayı rahatsız olduğu ve Kütahya milletvekilini AK Parti eski Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik aracılığıyla uyardığı belirtildi.

İDRİS BAL’IN GİZLİ PLANI DEŞİFRE OLUNCA HAYALİ DE SUYA DÜŞTÜ

DGP Genel Başkanı Bal’ın bakanlık hayali, yapılan her kabine değişikliğinde gerçeğe dönüşmezken 17 Aralık süreci de beraberinde AK Parti’den istifayı getirdi. Bal’ın, kendisi gibi AK Parti’den istifa eden İdris Naim Şahin’in ‘bakanlık’ koltuğuna göz dikmesi ve Şahin’in yeni parti kurma aşamasında olması, oldukça manidar bulundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim