• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

İdris Bal: Her doğum sancılıdır

İdris Bal: Her doğum sancılıdır
Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı yeni siyasi partinin kuruluş dilekçesini vermek üzere gittiği İçişleri Bakanlığı’ndan iki buçuk saat sonra belge alabildi.


Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, daha önce kurulacağını açıkladığı yeni siyasi partinin kuruluş dilekçesini vermek üzere gittiği İçişleri Bakanlığı’ndan iki buçuk saat sonra belge alabildi. Parti kurma sebeplerinin ülkede var olan hukuksuzluklar olduğunu vurgulayan Bal, "Her doğum sancılıdır. Günümüzdeki hukuksuzluklar, günümüzdeki sorunlar geleceğin güzel demokrat Türkiye’sinin müjdesini veriyor." dedi. 

Siyasi Partiler Yasası'nda ilan edilen belgeleri hazırlayan ve kurucuların imzalarını tamamlayan İdris Bal, belgeleri teslim etmek üzere saat 16.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı’na gitti. Bal, belgeleri teslim edecek kimse bulamadı. ‘Alındı’ belgesi verilene kadar Bakanlıkta bekleyen Bal, uzun uğraşlar sonucu saat 19.00’da partisinin kuruluşuna dair belgeyi teslim aldı. 

'BU PARTİYİ KURMA SEBEBİMİZ BU ÜLKEDEKİ HUKUKSUZLUKTUR'

Parti ile ilgili başvuruyu yapmak için saat 16.30’da İçişleri Bakanlığı’na geldiklerini belirten Bal, "Dün sormuştuk ‘randevu gerekir mi’ diye. ‘Randevu gerekmez, istediğiniz zaman gelebilirsiniz’ dediler. Biliyorlardı, 16.30’da geldik ama bize söylenen söz ‘şu anda alındı belgesi veremeyeceklerine’ dairdi. Anayasa'da diyor ki 'evraklarınızı verdiğiniz an alındı belgesi verirler ve partiniz kurulur.' Dolayısıyla bunun net bir Anayasa ihlali olduğunu söylüyoruz, hukuksuzluk olduğunu söylüyoruz. Zaten var olma sebebimiz, bu partiyi kurma sebebimiz bu ülkedeki hukuksuzluktur. Medya üzerindeki baskıdır, yargı üzerindeki baskıdır, devlet kurumları üzerindeki baskıdır. Halkın kutuplaştırılmasıdır." ifadelerini kullandı. 

'HER DOĞUM SANCILIDIR'

Belgeyi aldıktan sonra açıklama yapan Bal şunları söyledi: "Her doğum sancılıdır. Günümüzdeki hukuksuzluklar, günümüzdeki sorunlar geleceğin güzel demokrat Türkiye’sinin müjdesini veriyor. Biz onun için varız. Herkesi burada olmaya, yanımızda olmaya davet ediyoruz. Hukuksuzluğa ‘hayır’ demeye davet ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim