• BIST 9548.09
  • Altın 2497.076
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.5389
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

İdris Bal Emniyet'ten koruma istedi

İdris Bal Emniyet'ten koruma istedi
Yolsuzluk ve rüşvet skandalının patlak vermesiyle AKP'den istifa eden İdris Bal, tehdit edildiğini açıkladı.

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, ölüm tehditleri aldığını belirterek, “2-3 gün önce ‘görürsek seni vururuz’ mealinde tehditler aldım. Sosyal medyada bunu yapıyorlar. İstifa sürecinde ve istifadan sonra bunlar oluyor” dedi. Bal, silah taşıdığını ve koruma talep ettiğini de söyledi.

Bal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gezi olayları sırasında yaptığı konuşmalardan dolayı eski partisi tarafından “konuşmama” uyarısı aldığını anımsatan Bal, Başbakan ve AK Partili yöneticilerin basına yansıyan "basına talimat" dinleme kayıtlarına vurgu yaparak, “Zaman beni haklı çıkardı” dedi. Erdoğan’ın, TÜSİAD’a yönelik eleştirilerini, “Hükümeti eleştiren herkes sırası gelince paralel yapı ve hain ilan edilecek” sözleriyle değerlendiren İdris Bal, “Sevmediğiniz zaman, bu ülkede ‘yanlış yapıyorsunuz’ dendiği zaman ya hain ilan ediliyorsunuz ya da paralel yapıda yer alıyorsunuz” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ve içerisinde internet düzenlemesinin de yer aldığı “torba kanunu” eleştiren Bal, Cumhurbaşkanı, Anayasa Mahkemesi, medya ve STK’lara çağrı yaparak, herkesin bu düzenlemeye karşı çıkmasını istedi. Düzenlemeyle herkesin fişleneceğini öne süren İdris Bal, “Fişleme anayasal bir suçtur. Avrupa’nın bu konuda çok ciddi eleştirileri var. Bu kanun yapılırken kime soruldu? Bir zamanlar islam dünyasına örnek gösterilen Türkiye, modern Türkiye nerede? Bu yol doğru yol değil. Buradan uyarıyoruz” diye konuştu.

Meclis gündeminde bulunan, “Demokratikleşme ve Yargı Paketini” de eleştiren Bal, “Demokrasi ve evrensel değerlerden bahsetmek ayrı, bunları hayata geçirmek ayrı. Demokrasi herkesin kafasına göre değil, demokrasi bir kurallar rejimidir. Demokratikleşme paketiyle demokratikleşilmez. Bunu ancak, halinizle tavırlarınızla icraatlarınızla ispat etmelisiniz” dedi.

Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili basına yansıyan tapeler ve ses kayıtlarını değerlendirirken, “Sandıkla, seçimle gelindi diye kimsenin sesinin kısmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi. Bal, eski partisi AK Parti ve Erdoğan’ı, “mağduriyeti çok iyi oynamakla, sıkıştığı zaman maneviyatı kullanmakla” suçladı. AK Partili bir grup tarafından çöpe atılan Zaman gazetesi ile ilgili haberleri de anımsatan Bal, “Birileri de çıkıp Star gazetesini çöpe atarsa kimse şaşırmasın” dedi.

SİLAH TAŞIYORUM
Bal, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin silahının görünmesi ve kendisinin silah taşıyıp taşımadığı yönündeki soruya, “Güvenlik sorunu olabilir insanların. İnsanlara yükleneceksek bence söylemlerinden, eylemlerinden, duruşlarından dolayı yüklenelim” dedi. Ölüm tehditleri aldığını belirten İdris Bal şöyle dedi:

“Benim korumam yok, bana internet üzerinden çok ağır tehditler yapılıyor. Dolayısıyla insanların silahları olabilir, bu silahı nasıl alıyorsunuz ve nasıl kullanıyorsunuz... Almanın da, kullanmanın da şartları vardır. Yasanın sınırları içinde herkes her şeyi yapabilir. Demokratik geleneğin dışına çıkarak bunu yaparsanız eleştirilirsiniz. Ben taşırım, çünkü güvenlikle alakalı sıkıntılarım var. Benim emniyetten bir talebim oldu cevabı bekliyorum. Benim güvenlik sorunum ortadan kalktığı zaman böyle bir ihtiyacım olmayacaktır. 2-3 gün önce ‘görürsek seni vururuz’ mealinde tehditler aldım. Sosyal medyada bunu yapıyorlar. İstifa sürecinde ve istifadan sonra bunlar oluyor. Benim ruhsatlı silahım var. Benim alma sebebim, ciddi tehditler var. Tehdit olmasa bile bir milletvekilinin böyle bir hakkı var. Almaya değil de bunu kullanma ve sergilemeye dikkat etmek lazım.” 

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim