• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

İdrarın Rengi Su İhtiyacını Belli Ediyor

İdrarın Rengi Su İhtiyacını Belli Ediyor
Sağlık sorunu yaşamamak için her gün düzenli olarak su içmek gerekiyor.

Sağlık sorunu yaşamamak için her gün düzenli olarak su içmek gerekiyor. Uzmanlar, vücudun su ihtiyacının idrar renginden anlaşılabileceğini ifade ediyor.

İzmir Üniversitesi Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, su içmenin yaşamsal bir ihtiyaç olduğunu belirterek, vücut fonksiyonlarının yerine getirilmesi için su dengesinin korunması gerektiğini söyledi. Göral, günde iki buçuk litre su tüketmek gerektiğini ifade ederek, "Vücutta biriken toksini atmak, vücudun ısı dengesini sağlamak vücuda alınan suyla sağlanmaktadır. Öğünlerden 15 veya 30 dakika önce içilen su metabolizmayı hızlandırır. Günde iki buçuk litre su içmek yeterli olacaktır" dedi.

İDRAR RENGİNDEN ANLAŞILIYOR

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, vücudun su ihtiyacını birçok şekilde dışa vuracağını ifade ederek, "Cilt pul pul dökülüyorsa, yemek yenilmesine rağmen sürekli açlık hissi varsa, yorgunluk ile artan eklem ve kas ağrıları vücudun su ihtiyacı olduğunu gösterir. İdrar koyu renkliyse vücudun suya ihtiyacı vardır ve yeterli miktarda su alınmalıdır. İdrar açık renkliyse vücudun su ihtiyacı yoktur" diye konuştu.

Doğada hiç bir canlının su olmadan yaşayamayacağını belirten Vedat Göral, şunları söyledi: "Su, kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler. Kanı sulandırır ve dolaşım sırasında pıhtılaşmasını engeller. Vücudun soğutma ve ısıtma işlemi için vazgeçilmezdir. Vücutta biriken toksinlerin deri, akciğer, böbrekler ve sindirim kanalı ile atılmasını sağlar. Bağırsakları en iyi çalıştıran bir maddedir. Kilo vermenin iyi bir yolu da yeterli su içmektir. Ayrıca zihin ve vücut fonksiyonlarını bütünleştirir. Yaşlılıkta bellek kaybının önlenmesine, alzaymır, Multipl skleroz ve parkinson gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur."

Prof. Dr. Göral, insan vücudunda kullanılabilecek bir su deposu olmadığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bu nedenle gün boyunca düzenli olarak su içmemiz gerekir. Susuzluğu çay ve kahve gibi sıvılarla gidermeye çalışmak doğru bir yaklaşım değildir. Aşırı su kaybı (dehidrasyon) cinsellik hormonunun üretimine engel olur, bu iktidarsızlık ve libido kaybının başlıca nedenlerinden biridir. Acıktığınız zaman aşırı yememeli ama susadığınızda mutlaka su içmelisiniz. Su içmek hayat kurtarır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim