• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı
Suriye'de Esad rejimine ait savaş uçaklarının, 30 kişinin ölümüne neden olan İdlip'teki pazar yeri saldırısında uçakların sesini duyarak çocuklarına...

Suriye'de Esad rejimine ait savaş uçaklarının, 30 kişinin ölümüne neden olan İdlip'teki pazar yeri saldırısında uçakların sesini duyarak çocuklarına sarılan Nesrin Hamada çocuklarının hayatını kurtarırken, ayağı yıkıntılar arasında kaldı. Hamada, pazar alışverişi öncesinde kendisini ziyaret eden 10 yakınını da aynı saldırıda kaybettiğini söyledi.

Türkiye'de tedavi gören gören 30 yaşındaki Nesrin Hamada, 6 ay önce Esad rejimine ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen ve 30'u aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan pazar yeri saldırısını anlattı. saldırı esnasında pazar alışverişi öncesi kendisini ziyaret eden 10 yakını ve arkadaşı ile birlikte oturduğunu belirten Sevgi Hamada, savaş uçaklarının sesini duyunca hemen çocuklarına sarılarak, yere kapaklandığını anlattı. Eşinin pazar yeri çevresinde hamallık yapması nedeniyle evde olmadığını belirten Sevgi Hamada, büyük bir gürültü ve patlamanın ardından ayağını hissetmediğini anlattı. Saldırıda 10'u aşkın akraba ve arkadaşının öldüğünü söyleyen Hamada, eşi ve çocukları ile birlikte Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek, Türkiye'ye getirildi. Saldırıdan sonraki süreci pek hatırlayamadığını anlatan Hamada, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesinde yeniden hayata döndürüldüğünü söyledi. Sağ ayağı kesilen Sevgi Hamada, tedavisinin ardından eşi ve çocukları ile birlikte Gaziantep'in İslahiye ilçesi Beyler Mahallesi'nde atıl bir evde yaşamaya başladı.

Ülkelerinde acı tatlı hatıralarına rağmen iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Hamada ailesi, burada ise yeni bir yaşam mücadelesi vermeye başladı. Elektriği bile bulunmayan harabe bir evde yaşayan Hamada ailesi, soğuk kış günlerinde çok zorlu günler geçirmeye başladı. Bir ayağının bulunmaması nedeniyle çok zorlandığını belirten Nesrin Hamada, soğuk kış koşulları ile çok daha kötü bir duruma düştüklerini ifade etti.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Ailenin durumunu haber alan İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, harabe halindeki evin elektrik su ve diğer tamirat işlerini üstlendi. Beyler Mahallesi Muhtarı Ömer Kılınç tarafından ailenin durumu Başkan Vural'a iletildi. Vural'ın aileyi ve evi incelemesinin ardından göndereceği ekipler tarafından evin tüm tadilat masrafları karşılanacak. Muhtar Kılınç, "Ailenin kaldığı evin durumunu Belediye Başkanımız Kemal Vural'a illetik, oda gelip evde incelmelerde bulunacak. Evin tüm tadilat işlerini üsteleneceği sözünü verdi. Dünya bu trajediye sesiz kalıyor ama biz sessiz kalamazdık. Bu sığınmacılara sadece Türkiye Cumhuriyeti sahip çıkıyor. 21 yüzyılda elektriksiz kalan Suriyeli bir aile. Bu kış günlerinde kafalarını sokacak bir yerleri olmadığı için mecburen harabeye dönmüş, bu boş ve atıl binada kalıyorlar. İnşallah Belediye Başkanımız Vural'ın da desteğiyle bu evin tüm bakımı yaptıracağız. Bu insanların kalabileceği bir yuva haline getirilecektir. Ayrıca ailenin diğer ihtiyaçlarını da karşılamaya veya temin etmeye çalışıyoruz" dedi.

DUALAR GÖZYAŞLARINA KARIŞTI

Yaşadıkları nedeniyle Esad rejimine tepki gösteren Nesrin Hamada, gözyaşlarını tutamayarak kendilerine yardımcı olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin ve İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural'a dua etti. Türkiye'den başka dostlarının bulunmadığını belirten Hamada, "Esad'ı sevmiyoruz. Esad bir zalim. Bu zalimin bir an evvel gitmesini ve ülkede yeniden huzurun sağlanmasını istiyoruz. Uçakların saldırısında ayağımdan yıkıntıların arasında kaldı. Kilis'e getirilerek, burada tedavi altına alındım. Türkiye Cumhuriyeti Devletinden ve vatandaşlarından Allah razı olsun. Bizlere yardımcı oldular, bizlere destek verdiler.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu,Gaziantep Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ve Beyler Mahallesi Muhtarı olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim bizlere kucak açtıkları için onları çok seviyoruz. Bu evde elektrik bile olmasına rağmen Türklerin ilgisi, desteği ve yardımları nedeniyle minnet borçluyuz" diye konuştu.

AVRUPA ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Kendilerine gösterilen ilginin memnuniyetini ve yaşadıklarının mahcubiyetini birlikte hissettiklerini belirten Nesrin Hamada, Avrupa ülkelerine de mültecilere karşı duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Suriyelilerin vatanlarını, mezarlarını ve hatta yakınlarını bile ülkelerinde bırakarak, ölümü göze alıp, başka ülkelere gitmek istediklerini belirten Nesrin Hamada, "Amerika, Almanya, İspanya ve diğer ülkelerde kapılarını bize açsınlar. Çünkü bu insanlar, zulümden, savaştan ölümden korkuyorlar. Yaşadıklarını geride bırakmak, istemeyerek de olsa topraklarını, vatanlarını, mezarlarını hatta yakınlarını bile bırakarak kapınızı çalan bu insanlara biraz anlayışlı olun. Bu zulümden sıkıntılardan kurtulmak amacıyla denizlerde yolculuk yapanların durumunu, halini görün. Her gün yüzlerce insan boğularak ölüyorlar. Maalesef tüm dünyada, vicdan sahibi, Suriyelilere kucak açan tek ülke var. O da, sadece Türkiye.Türkiye Cumhuriyetin gösterdiği ilgi ve alaka kadar bize kimse ilgi ve alaka göstermiyor" ifadelerini kullandı.

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

İdlip’te 30 Kişinin Öldüğü Pazaryeri Saldırısında Ayağını Kaybeden Anne, 3 Çocuğunu Da Sağ Kurtardı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim