• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

İdil'e Sızmaya Çalışan PKK'lıları Kobralar Vurdu; 12 Terörist Öldürüldü

İdil'e Sızmaya Çalışan PKK'lıları Kobralar Vurdu; 12 Terörist Öldürüldü
İdil ilçe merkezine sızmaya çalışırken tespit edilen kalabalık PKK'lı grubuna kobralar tarafından hava operasyonu düzenlendi, operasyonda 12 PKK'lı öldürüldü.

Şırnak'ın İdil İlçesi'nde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ederken, Cehennem Deresi'nden bugün ilçe merkezine sızmaya çalışırkan tesbit edilen kalabalık bir PKK'lı terörist grubunu kobra helikopterler ateş altına aldı. Teröristlere ağır zaiyat verdirilen operasyonda 12 terörist öldürüldü. Teröristlerle birlikte silahları da ele geçirildi. Bölgede arama-tarama faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

YASAKLI İLÇEDE OPERASYON SÜRÜYOR

İdil'de hendeklerin kapatılıp barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00'ten itibaren ilçe merkezi ile Dirsekli Köyü'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar devam ediyor.

CEHENNEM DERESİ'NDEN SIZMAYA ÇALIŞAN PKK'LILARA HAVA OPERASYONU

Bugün sabah erken saatlerinde, İdil'e 6 kilometre mesafede bulunan Cehennem Deresi'nden ilçe merkezine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK'lı terörist grubunun tesbit edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda kobra helikopterleri ile birlikte özel eğitimli birlikler sevkedildi.

12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İlçe merkezi ile Cehennem Deresi arasındaki önemli noktalarda konuşlanan birlikler sızmaya karşı önlem alırken, kobra helikopterleriyle tesbit edilen terörist gruba bomba yağdırdı. Hava saldırısı sonucu 12 teröristin öldürüldüğü belirtilirken, güvenlik güçlerinin bölgede arazi arama tarama çalışması yaptığı öğrenildi.

YENİ MAHALLE'DE OPERASYON

Öte yandan dün gece patlayıcı tuzaklı hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de yoğunlaşan çatışmaların ardından çok sayıda tank ve zırhlı aracın mahalleye girdiği belirtildi. Bugün saat 06.00'da başlayan şiddetli patlama ve silah sesleri ile birlikte kobra tipi helikopterler havadan mahalle üzerinde sürekli uçuş yaptı.

UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Operasyonlar devam ederken, Yeni Mahalle'de bulunan tuzaklanmış barikatlar da tanklardan yapılan top atışlarıyla imha ediliyor. Dün gece bu patlayıcılardan biri imha edilirken, patlama sırasında şarapnel parçasının isabet ettiği bir uzman çavuş yaralandı. Yaralanan asker hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

MARDİN'DE 7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Mardin'in Derik ilçesinde terör örgütü PKK'lı grupların Kale, Dağ, Cevizpınar ile Küçükpınar Mahallelerine çukur kazıp, barikat kurmasıyla başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor. İlçede çıkan çatışmalarda şu ana kadar 7 PKK'lı öldürülürken askeri hareketlilik de arttı. Nusaybin tarafından gelen çok sayıda Kirpi adı verilen personel taşıyıcı zıhlı askeri araçlar, Kızıltepe ilçesinden geçerek Derik'e doğru gitti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim