• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

İdil'de terör operasyonuna bayraklı destek

İdil'de terör operasyonuna bayraklı destek
Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyona destek veren bazı vatandaşlar, evlerine Türk bayrakları astı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyona destek veren bazı vatandaşlar, evlerine Türk bayrakları astı.

İdil'de terör örgütü mensuplarının yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanmış çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyon, Turgut Özal ve Yeni mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.

Genellikle köy korucularının ailelerinin yaşadığı belirtilen Aşağı Mahalle'de oturan vatandaşlar da operasyona desteklerini göstermek için evlerine Türk bayrakları astı.

Bayrak asan vatandaşlardan Cengiz Ö, devleti, vatanı ve bayrağı sevdiklerini söyledi.

Teröre yönelik tepkisini dile getiren Cengiz Ö, "Operasyonu düzenleyen güvenlik güçlerinden Allah razı olsun. Sivil halkın zarar görmemesi için bunu yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Cengiz Ö, operasyonlardan önce ilçede huzur ve can güvenliğinin olmadığını belirterek, operasyonların tamamlanmasıyla bu durumun ortadan kalkacağını ifade etti.

"Sonuna kadar devletimizin arkasındayız"

Vatandaşlardan Abdurrahman B. de terör örgütüne yönelik operasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teröristlerce açılan çukurlar ve kurulan barikatlar nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarını anlatan Abdurrahman B, operasyonun başlamasının ardından evlerine Türk bayrakları astıklarını vurguladı.

Abdurrahman B, "Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyona destek vermek için evlerimize bayrak astık. Sonuna kadar devletimizin arkasındayız" ifadelerini kullandı.

Bayrak asılan başka bir evin sahibi Necdet Ö. de teröristlerin kurdukları barikatlar, tuzakladıkları patlayıcılar nedeniyle operasyondan önce ilçede büyük zorluk yaşandığını belirtti.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede gıda ve sağlık hizmetleri konusunda güvenlik güçlerinin ve sağlık ekiplerinin kendilerine yardımcı olduğuna dikkati çeken Necdet Ö, "Operasyonların sonuna kadar sürmesini istiyoruz" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim