• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

İdil’de köy okulları sporla buluşuyor

İdil’de köy okulları sporla buluşuyor
Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Şırnak'ın İdil ilçesinde uygulamaya geçirilen projelere köylerdeki öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Şırnak'ın İdil ilçesinde uygulamaya geçirilen projelere köylerdeki öğrenciler büyük ilgi gösteriyor.

İdil'e bağlı köy okulu öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan Mobil Gençlik Merkezi Projesi kapsamında okul bahçesinde tenis, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşadı. Başlatılan projede Tepeköy okulundaki öğrenciler, antrenörler eşliğinde tenis başta olmak üzere çeşitli branşlarda spor yapıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte mobil aracı Tepeköy İlkokulu öğrencileri ile buluştu. Okul bahçesinde voleybol, tenis, yapboz, mangala, boks, golf, satranç ve dart oynamanın mutluluğunu yaşayan öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrencilerden Zehra Aşkın, ilk kez boks eldiveni taktığını belirterek çok heyecanlandığını söyledi. Kerime Özalp, daha önce hiç görmediği spor malzemelerini tanıma fırsatı bulduğunu belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan herkese teşekkür etti. Projeden yararlanan öğrencilerden Fidan Kerim, yetkililere teşekkür ederek, etkinliğin sürekli olması gerektiğini ifade etti. Boksör olmak istediğini anlatan Canan İbrahimoğlu, "Elime ilk kez boks eldiveni taktım. İleride iyi bir boksör olmak istiyorum" dedi.

Mobil Gençlik Merkezi Projesi İdil koordinatörü Sabri Akgün, bu proje kapsamında İdil'de şu ana kadar birçok köy okulunu gezdiklerini ve bu kapsamda 25 bin öğrenciye ulaşacaklarını aktardı. Çocukları golf, bahçe satrancı, dart, minik futbol, badminton ve tenis gibi branşlara bu şekilde ulaştıracaklarını ifade eden Akgün, öğrencilerin çok mutlu olduğunu, Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen bu proje ile yaklaşık 5 ayda bütün belde ve köylerde hizmet sunacaklarını aktardı. Akgün, "Amacımız bu imkanı bütün çocuklarımıza ve gençlerimize ulaştırmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim