• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı
Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak sürdüğü Şırnak'ın İdil ilçesinde, teröristler yüzünden eğitimlerinden mahrum kalan öğrencilerinin eksikliklerinin...

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak sürdüğü Şırnak'ın İdil ilçesinde, teröristler yüzünden eğitimlerinden mahrum kalan öğrencilerinin eksikliklerinin giderilebilmesi amacıyla eğitim süreleri uzatıldı. İlçede, Cumartesi günleri de eğitim verilmeye başlanırken, günlük ders süreleri bir saat arttırıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesinde, Cizre ve Silopi'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte bazı okulları basan terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması YPS üyesi teröristler, örgüt propagandası yapıp, okulları boykot ettirmişti. Teröristler, daha sonra ise birçok okulu ateşe vererek, yakmıştı. Bunun yanı sıra, teröristlerin kazdığı hendek ve barikatlar yüzünden de ilçede 16 Şubat'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, yasak 43 gün sonra, 31 Mart'tan itibaren belirlenen saatler içerisinde kaldırılmıştı.

İlçede, bu yaşananlar öğrencilerin derslerinden geri kalmasına neden oldu. Bu yüzden harekete geçen Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla önce Batman'da telafi eğitimlerine gönderdi. Yaklaşık 3 bin öğrenci, bir süreliğine Batman'a gönderilerek, burada eğitim gördü. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte ise öğrenciler ilçelerine geri döndü. Bir kez daha harekete geçen Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İdil Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin eksikliklerinin giderilmesi amacıyla bu kez ilçede eğitim sürelerini uzattı. Hafta içi 5 gün verilen eğitim süresinin bir saat arttırıldığı ilçede, Cumartesi günleri de eğitim verilmeye başlandı.

İlçede, teröristler yüzünden kullanılamaz hale gelen Bener Cordan İlk ve Ortaokulu, İdil Anadolu Lisesi, Atatürk İlk ve Ortaokulu ile Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler ise başka okullara nakledildi.

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

İdil’de Eğitim Süresi Uzatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim